La finalul ieşirii din insolvenţă, Hidroelectrica va fi o companie pregătită să fie listată cu succes, dar până atunci mai sunt unele lucruri de făcut, precum valorificarea unor microhidrocentrale, a unor active precum apartamente, baze sportive, terenuri în intravilanul societăţii, dar şi „izolarea unor active toxice” precum proiectele de la Paşcani, Făgăraş-Hoghiz şi Isalz, care nu sunt rentabile, a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, citat de Bursa.
„Azi Hidroelectrica este mai solidă, mai solvabilă, mai credibilă. La momentul celei de-a doua ieşiri din insolvenţă evident va fi o companie aptă, pregătită pentru listarea de succes. Sunt multe lucruri încă de făcut în acest mandat în ceea ce priveşte izolarea unor active toxice, că tot vorbeam de amenajări complexe, că vorbim de Paşcani, vorbim de Făgăraş, de ce să nu vorbim şi de Islaz, în aval de amenajarea de la Frunzaru”, spune Borza.
„Sunt investiţii care practic nu s-ar amortiza niciodată şi în ceea ce priveşte restul valorilor de executat, avem iarăşi valorificarea unor microhidrocentrale care reprezintă doar un centru de cost”, a afirmat Borza.
Administratorul judiciar al Hidroelectrica a mai menţionat şi existenţa unor active precum 732 de apartamente, 42 de baze sportive şi 132.000 mp de terenuri în intravilanul localităţilor, care pot fi valorificate.