Compania chineză Huawei a furnizat echipamentele pentru o investiție într-un parc fotovoltaic în România și, din acest an, a început comercializarea de soluții de încărcare a bateriilor mașinilor electrice pe piața din România.
Parcul solar este construit în localitatea Călugăreni și are o capacitate instalată de 63 MW. ”Următorul pas, după ce toți vor produce energie electrică în fotovoltaice, va fi să o stocăm”, a declarat Mihai Popescu, product manager la Huawei, la conferința „Mai multe regenerabile pentru România”, organizată de Energynomics.
Începând din 2023, compania livrează o serie de produse și soluții atât pentru alimentarea mașinilor electrice, cât și pentru stocarea electricității, pe piața europeană și cea românească.
În zona de stocare a energiei, Huawei pune la dispoziția clienților rezidențiali unități cu puteri cuprinse între 5-30 kWh.
Pentru sectorul industrial, soluțiile de stocare au puteri de 200 kWh, în timp ce pentru zona de utility scale, respective parcuri fotovoltaice de mari dimensiuni, compania livrează containere de 2 MWh.
În ceea ce privește soluțiile de încărcare a mașinilor electrice, Huawei livrează atât de stații monofazice de 7,4 kWh pentru zona rezidențială, cât și unități de 22 kWh plug-in sau module de 40 kWh pentru clienții industriali. Aceste modulele de încărcare pot fi integrate în soluțiile oferite la nivel local.
DESCARCĂ PREZENTAREA LUI MIHAI POPESCU
”Toate produsele sunt integrabile în platforma Fusion Solar de management în care totul poate fi monitorizat în timp real, ceea ce permite analize și decizii rapide”, a adăugat Popescu.
Compania chineză este prezentă în peste 170 de țări și are peste 195.000 de angajați, dintre care jumătate se ocupă de cercetare și dezvoltare de echipamente și produse.
Conferința „Mai multe regenerabile pentru România” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor noștri între care ABB, ACE Industrial Software, BCR, Consolight, Eaton Electric, Elektra Renewable Support, EnergoPower, European Energy, Finder, Geminox, Huawei, ING Bank, LAPP Romania, Marsh & McLennan Companies, Phoenix Contact, Photomate, Prime Batteries Technology, REI Grup, Renomia-Gallagher, Valmont, Volt, Wiren România, Wise Finance Solutions.
Pingback: Huawei a finalizat investiția într-un parc fotovoltaic de 63 MW în România - Piramid Energy