Concesionarea serviciilor de producere, stocare și alimentare cu energie din surse regenerabile este o soluție optimă pentru dezvoltarea infrastructurii energetice a orașelor inteligente ale viitorului. ”Suntem foarte interesați de zona de concesiune și credem că este o soluție pentru dezvoltarea infrastructurii în orașe. Am dori să vedem o coordonare mai bună și în București”, a declarat Octav Baciu, Coordonator proiecte Green & Tech la ENGIE România, la conferința “Orașe inteligente“, organizată de Energynomics.
Compania are deja mai multe proiecte cu dezvoltatori imobiliari prin care le oferă soluții energetice integrate pentru case individuale, respectiv panouri solare, unități de stocare a electricității, stații de încărcare a bateriilor mașinilor electrice și, acolo unde se pretează, inclusiv pompe de căldură.
Compania este interesată de dezvoltarea orașelor inteligente din două perspective diferite. Prima direcție este referitoare la montarea de panouri fotovoltaice și stații de încărcare în fiecare casă individuală. A doua direcție este dezvoltarea de infrastructură publică, segment în care compania are deja o serie de proiecte în desfășurare. ”Suntem pregătiți să le implementăm; aceste dezvoltări vor pregăti viitoarele complexuri rezidențiale pentru apariția de comunități de energie pretabile la a genera flexibilitate sau a asigura diferite alte tipuri de servicii. Vrem să scalăm acest tip de proiecte la cât mai multe zone rezidențiale”, a adăugat Baciu.
DESCARCĂ PREZENTAREA LUI OCTAV BACIU
ENGIE Romania are în execuție proiecte mari și în zona de management și de experiență a utilizatorului. Unul dintre planurile companiei este să extindă la nivel național un proiect care vizează utilizarea optima a stațiilor de încărcare a bateriilor mașinilor electrice.
Conferința “Orașe inteligente“ a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri, între care ABB, ENGIE Romania, Finder, Flash Lighting Services, Photomate, REI Group, SIXT.