Acasă » Regenerabile » Solar » comercial si industrial (C&I) » Ingeteam se alătură CISOLAR & GREEN BATTERY 2024 București pentru a accelera tranziția energetică a României

Ingeteam se alătură CISOLAR & GREEN BATTERY 2024 București pentru a accelera tranziția energetică a României

energynomics

Ingeteam, unul dintre principalii furnizori de soluții tehnologice avansate pentru sectorul energiei regenerabile, anunță cu mândrie participarea sa la CISOLAR&GREEN BATTERY 2024 București, cea mai importantă platformă pentru tehnologii solare, de stocare a energiei și de energie durabilă pe piețele europene emergente. Organizată de Ibcentre, cea de-a 12-a ediție a evenimentului anual va avea loc la București (Grand Hotel Bucharest și Laminor Arena) în perioada 15-17 octombrie 2024 și va reuni lideri globali și regionali pentru a impulsiona tranziția către energia curată în Europa Centrală și de Est. Energynomics este partenerul media special al CISOLAR 2024.

 

De ce România? Care sunt perspectivele

România are un potențial semnificativ în sectorul energiei solare. Cu aproximativ 210 zile de soare pe an și fiind clasificată în zona europeană B din punct de vedere al insolației, țara este bine poziționată pentru a-și extinde utilizarea energiei solare și pentru a-și atinge obiectivele de tranziție ecologică către un viitor energetic mai curat și mai efficient. Cu tehnologie de ultimă oră și o vastă experiență internațională, Ingeteam este pregătită să contribuie semnificativ la această transformare.

Până în prezent, Ingeteam a instalat 90 MW de capacitate fotovoltaică (PV) și 48 MW / 192 MWh în sisteme de stocare a energiei (BESS) în România. Acest lucru evidențiază capacitatea companiei de a susține atingerea obiectivelor Romîniei de decarbonizare prin furnizarea de tehnologii de ultimă oră care sporesc efficiența și durabilitatea sistemului energetic.

„Trăim un moment crucial pentru dezvoltarea stocării energiei”, spune Stefano Domenicali, vicepreședinte și CEO al Ingeteam Italia. „Avem nevoie de angajamentul țărilor europene pentru ca obiectivele de decarbonizare să fie atinse, iar România este una dintre cele mai importante țări care continuă să investească în energie regenerabilă pentru a-și dezvolta mixtul energetic, deja printre cele mai echilibrate din Europa, încă și mai durabil. Ingeteam este pe deplin pregătită să furnizeze tehnologie robustă, testată cu principalele tehnologii de baterii de pe piață.”

 

Proiect fotovoltaic nou de 46,476 MWp

Ingeteam furnizează în prezent invertoare pentru un proiect solar major de 46,476 MWp în România. Proiectul va reprezenta un pas crucial către obiectivele de energie curată ale României, contribuind la obiectivul de a avea 8 GW în capacități solare până în 2030. Aceste capacități va ajuta România să obțina ca 24% din consumul său final brut de energie electrică să vină din surse regenerabile.

 

Accent pe stocarea energiei – Rol cheie pentru Ingeteam

În plus față de sectorul fotovoltaic, România investește masiv în stocarea energiei, un domeniu în care Ingeteam își consolidează poziția de lider. În 2024, compania a furnizat tehnologia pentru cel mai mare proiect de stocare a energiei din Europa, cu o capacitate de 200 MW / 800 MWh, amplasat în Italia. Proiectul evidențiază modul în care piața de capacități este esențială pentru dezvoltarea stocării energiei, considerată soluția ideală pentru a asigura stabilitatea rețelei și controlul prețurilor la energie.

 

Despre Ingeteam

Ingeteam este o echipă de 3.500 de persoane din 15 țări, cu peste 80 de ani de experiență în furnizarea de soluții pentru electrificarea societății într-un mod inovator și durabil, prin tehnologii de ultimă oră specializate în conversia energiei electrice. Aplicăm tehnologia de mașini electrice rotative, electronică de putere și electronică de control și automatizare în sectoarele eolian, fotovoltaic, hidroelectric, de stocare a energiei în baterii, rețele inteligente, tracțiune feroviară, mobilitate electrică, marin, siderurgic, minier și hidrogen verde. Astfel, Ingeteam se poziționează ca repe pe întregul ciclu de viață al electricității: generare, stocare, transport, distribuție și consum eicient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *