Acasă » Interes general » Investițiile în energii regenerabile nu se mai pot baza pe globalizare

Investițiile în energii regenerabile nu se mai pot baza pe globalizare

21 martie 2023
ESG
energynomics

Investițiile în capacități de producere a energiei din surse regenerabile trebuie făcute într-un mod diferit față de cele din trecut, pentru că de această dată companiile nu se mai pot baza pe globalizare pentru a avea acces la resurse și echipamente.

”În primul val de regenerabile toți cumpăram din China și toți căutam cele mai mici prețuri. Acum suntem în fața unei mari provocări pentru că trăim într-o altă lume în care nu ne mai putem baza pe globalizare. Trăim într-o lume în care s-au creat niște blocuri și fiecare se gândește în primul rând la sine”, a declarat Gianluca Boccanera, Managing Director Italy, NextEnergy Capital, la conferința „Mai multe regenerabile pentru România”, organizată de Energynomics.

Compania a intrat în România în iulie 2022 și are trei proiecte în dezvoltare. Totodată, NextEnergy încearcă să intre și în afacerea de nișă cu baterii, care tinde să devină o activitate de bază a grupului Italian.

Potrivit lui Boccanera, compania a descoperit că achiziția de componente din China înseamnă mai mult decât poluare, în condițiile în care echipamentele solare sunt produse utilizând energie generată prin arderea cărbunelui. Sunt și situații când producătorii utilizează muncă forțată.

”Vrem să introducem o schimbare pentru că suntem investitori responsabili și credem că acum trebuie să facem lucrurile diferit. Componenta ESG – Environment, Social, Governance / Mediu, Social, guvernanță – este esențială pentru noi”, a adăugat Boccanera.

Compania a fost înființată în 2007 și este activă în opt state în care are proiecte care totalizează 3,3 miliarde de dolari.

Conferința „Mai multe regenerabile pentru România” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor noștri între care ABB, ACE Industrial Software, BCR, Consolight, Eaton Electric, Elektra Renewable Support, EnergoPower, European Energy, Finder, Geminox, Huawei, ING Bank, LAPP Romania, Marsh & McLennan Companies, Phoenix Contact, Photomate, Prime Batteries Technology, REI Grup, Renomia-Gallagher, Valmont, Volt, Wiren România, Wise Finance Solutions.

1 thoughts on “Investițiile în energii regenerabile nu se mai pot baza pe globalizare”

  1. Pingback: Investițiile în energii regenerabile nu se mai pot baza pe globalizare - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *