Acasă » Interes general » Investitorii germani în delegația AHK România: Există un interes crescut al orașelor românești pentru mobilitatea urbană

Investitorii germani în delegația AHK România: Există un interes crescut al orașelor românești pentru mobilitatea urbană

23 ianuarie 2020
Interes general
energynomics

Bogdan Tudorache

Investitorii germani prezenți în delegația organizată de AHK România (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană) au declarat pentru energynomics.ro că există un interes în creștere, în ultimii doi ani, din partea municipalităților locale, pentru proiectele de mobilitatea urbană și orașe inteligente.

”Printre cele mai active orașe în discuțiile cu noi se numără Iașiul și Clujul”, ne-a declarat Rafael de Mestre, director general al companiei TRON Consulting.

”Sunt optimist, în ultimii doi ani am constatat un interes în creștere din partea municipalităților locale”, a spus, la rândul său, Cătălin Coman, Smart City și IoT Business manager, Deutsche Telekom. Coman susține că Deutsche Telekom a implementat deja mai multe proiecte în țări din regiune, și deși în România și Bulgaria discuțiile au trenat pentru mulți ani, acum se constată un interes în creștere din partea edililor locali.

AHK România a organizat în perioada 20-23 ianuarie 2020 la Cluj și București delegația de afaceri pentru Mobilitate durabilă, soluții de trafic, transport public și logistică.

Proiectul a debutat la Cluj-Napoca în 21 ianuarie, aici având loc atât întâlniri cu reprezentanții Primăriei cât și întâlniri individuale între reprezentanții firmelor germane participante la proiect și reprezentanții firmelor românești din regiune interesați de colaborare în acest domeniu.

Cele 11 firme germane participante la proiect (Bosch Engineering GmbH, CN-Consult GmbH, Deutsche Telekom, Ecobi GmbH, e-TroFit GmbH, Franken Plastik GmbH, Mosolf Gruppe, TRON Consulting GmbH&Co. KG , TX Logistik AG, Universal Transport, Voltabox AG) sunt active în domenii precum dezvoltare pentru producătorii de vehicule și motoare, dezvoltare de hardware şi software pentru trenuri, telecomunicaţii, electromobilitate şi car sharing, transformarea vehiculelor comerciale, sisteme de semnalizare, logistică și transport.

Proiectul are ca scop facilitarea pătrunderii pe piață sau dezvoltarea afacerilor de export în România pentru firmele germane și contribuția la creșterea exporturilor germane și intensificarea cooperării româno-germane în domeniile mobilitate urbană și logistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *