Iulian Iancu este încă un înalt oficial român care a confirmat participarea în calitate de Guest Speakers la cursul WU Energy Expert, programat la București, în această toamnă. Împreună cu Mihnea Constantinescu și Varinia Radu, Iulian Iancu se va alătura echipei de lectori ai WU Executive Academy care va susține cursul dedicat managerilor din România.
Iulian Iancu, Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei
Domnul Iulian Iancu este Președintele Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei din 2003. Este Președintele Comisiei de Industrii și Servicii a Camerei Deputaților din Parlamentul României, după ce a fost anterior secretar de stat în Ministerului Economiei și Comerțului între 2000 și 2004. Domnul Iulian Iancu a fost Director al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Gazelor în 2000 și Director General Adjunct al Romgaz Mediaș între 1999 și 2000, după ce a ocupat mai multe funcții în cadrul aceleiași companii din 1985 până în 1998. Este autorul a peste 30 de lucrări științifice în domeniul energiei, din România și de peste hotare. Între 2001și 2004 a coordonat procesul de elaborare a “Strategiei Energetice a României – 2025″, pentru cea mai bună utilizare a surselor regenerabile de energie și a eficienței energetice în România.
Mihnea Constantinescu, Ambasador cu însărcinări speciale pentru securitatea energetică, Guvernul României
Mihnea Constantinescu este ambasador cu însărcinări speciale pentru securitatea energetică în Ministerul de externe și la Cancelaria Primului Ministru. Anterior a lucrat pentru mai multe guvernări ca Director al cabinetului Primului Ministru, Consilier de stat și consilier diplomatic al Primului Ministru, purtător de cuvânt al Guvernului. Ca diplomat în Ministerul de externe a fost Secretar de stat coordonator, director general pentru afaceri politice, director de cabinet al ministrului. În 2001 a îndeplinit funcția de reprezentant al Președinției române la OSCE pentru Europa de Sud Est iar în 2003 a fost reprezentantul României pe lângă Autoritatea Provizorie din Irak și consilier CPA pentru Ministerul irakian de externe. Înainte de intrarea în serviciul diplomatic a fost cadru universitar la Universitatea Politehnica din București, în domeniul energeticii nucleare, în care a obținut titlul de doctor.
Varinia Radu, CMS
Varinia Radu este un partener al CMS Cameron McKenna și șef al diviziei de Petrol & Gaze pe Europa Centrală și de Est. Varinia are 12 ani de experiență, iar munca sa de avocat se concentrează pe sectoarele de Petrol & Gaze, energie electrică și resurse minerale. Consiliază o listă impresionantă de clienți pe o gamă largă de aspecte legate de sectorul energetic, inclusiv în acordarea licențelor, trading, privatizări, achiziții publice, proiecte la cheie pentru instalațiile de producere a energiei convenționale și regenerabile, joint-ventures, concesiuni petroliere, dezvoltarea activelor mature de Petrol & Gaze din România, acorduri de farm-out, M&A și operațiuni de finanțare. Varinia a oferit servicii de consiliere în unele dintre cele mai mari tranzacții de Petrol & Gaze din România (și în regiunea extinsă a CEE / Marea Neagră) în ultimii ani, și a fost, de asemenea, implicată în elaborarea unor inițiative legislative importante în sectorul energetic din România. Înainte de a se alătura CMS, Varinia a fost Managing Partner al RVR Energy, o firmă de avocatură pe energie de tip boutique din România, pe care a fondat-o în 2004. Varinia este membru al Baroului Bucuresti din 2002. Este, de asemenea, membru al mai multor asociații din industrie, precum Asociația Negociatorilor Internaționali din domeniul Petrolului, Asociația Balcanică și a Mării Negre de Petrol, SIPG, etc și reprezintă asociații profesionale cheie din industrie.
energynomics.ro și WU Executive Academy (parte a Vienna University of Economic and Business) lansează în octombrie un program inovator de dezvoltare profesională conceput special pentru managerii din industria energetică românească – WU Executive Energy Expert.
Programul va ajuta persoanele de decizie de middle și top management din România și din regiune să înțeleagă industria energetică dintr-o perspectivă în general absentă din cursurile obișnuite de management. După absolvirea acestui curs, participanții vor avea o perspectivă mai amplă asupra activității lor curente și vor fi capabili să contribuie cu mai mare eficiență la activitatea companiilor lor.
Beneficii
- studiezi și îți extinzi rețeaua profesională
- profesori prestigioși
- certificat de participare eliberat de WU
- materiale de curs în format tipărit și electronic
Executive Energy Expert este un produs unic pe piața din România care oferă o abordare integrată a tematicilor industriei energetice: tendințe actuale și schimbări în sectorul energetic, economia energiei, negociere, reglementarea sectorului energetic, cu accept pe cele mai recente directive europene.
Intră în cursă pentru o bursă la WU Executive Energy Expert
În fiecare zi vom avea un alt lector de mare prestigiu care va aborda în profunzime una dintre tematicile de mai sus. Profesorii sunt selectați din echipa de lectori ai WU Executive Academy, persoane cu experiență îndelungată și cunoștințe aplicate în industria energetică. Cursurile se vor desfășura în limba engleză, 8 ore pe zi, între 20 și 24 octombrie 2014.
Descrierea programului
Programul de 5 zile va include pregătire specializată pe sectorul energetic, la sedii din București. Cursul urmărește îndeaproape curriculum-ul și respectă standardele de calitate ale cursurilor of the MBA Energy Management of the WU Executive Academy. De asemenea, participanții vor fi selectați cu grijă, luându-se în considerare elemente culturale și de background educațional, pregătire profesională și experiență.
Calificările obținute în urma participării la curs vor fi confirmate printr-o diplomă specială, emisă local și certificată de WU Executive Academy. WU Executive Academy va asigura conținutul pentru toate materialele tipărite și electronice, precum și pentru materialele auxiliare.
Unde: București
Când: 20-24 octombrie 2014
Lectori
20 octombrie 2014 – Tendințe actuale și schimbări în sectorul energetic
Prof. Dr. Jonas Puck
Profesor de afaceri internaționale, Vienna University of Economics and Businessac
- O perspectivă istorică asupra aprovizionării cu energie și a cererii pe plan mondial
- Resursele de energie ale viitorului
- Viitorului cererii de resurse energetice
- Implicații pentru companiile de energie
aJonas Puck: „Toate tipurile de energie sunt în expansiune”
a
20-22 octombrie 2014 – Economia energiei
Dr. Martin Schwarzbichler
Director de Finanțe & Proiecte OMV Gas&Power, Austria
- Imaginea de ansamblu a economiei energiei și locul său în evoluția industriei energetice
- Structura industriei energetice: upstream (explorare și producție), midstream (transport, depozitare) și downsteam (de aprovizionare, comercializare, distribuție)
- Situații comerciale și contractuale, în industria energetică (de exemplu, evaluarea flexibilității, evaluarea mecanismului contractual în industria energetică)
- Strategii de intrare și de ieșire de pe piață (de exemplu, măsurarea expunerii, constituirea și monitorizarea portofoliului de active, măsurarea riscului și a profitului)
- Studii de caz, în industria energetică (de exemplu, analiza si evaluarea proiectelor de investiții, analiza decizia de investiție, make-or-buy decisions)
23 octombrie 2014 – Negociere
Daniel Donahey
Trainer, Coach
- Know-how și instrumente pentru planificarea și conducerea negocierilor de vânzare (de exemplu, negocierea de tip win-win)
- Strategii, tactici și tehnici de negociere
- Gestionarea rezistenței și răspunsul la obiecțiile categorice
- Planificarea, oferirea, cererea și primirea de concesii importante
- Diferențe culturale – Cum să le recunoști și cum să le incluzi în planificare, comunicare și concretizare
24 octombrie 2014 – Reglementările în energie cu accent pe cele mai recente directive europene
Prof. Dr. Gert Brunekreeft
Profesor de economie, Jacobs University Bremen; Directorul Institutului Energetic din Bremen
- Perspective de politică economică asupra investițiilor în infrastructură:
- Rețele de transport și de interconectare (gaze și electricitate)
- Obstacole în calea investițiilor eficiente
- Politici de promovare a investițiilor în infrastructură
- Rețelele inteligente
- Rețele inteligente și piața: roluri și responsabilități
- Politici de investiții și de inovare (rețele, contoare inteligente, ICT)
WU Executive Academy, Vienna University of Economics and Business
WU Executive Academy este parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU Vienna), fondata în 1898. Este cea mai mare universitate de afaceri din Europa și se bucură de o excelentă reputație internațională bazată pe mai mult de un secol de experiență. WU Executive Academy oferă acces la expertiza a 700 de membri ai facultăților sale și a nenumărați experți din peste 200 de universități partenere din întreaga lume.
Acreditari internaționale și standarde de calitate recunoscute
WU Executive Academy este una dintre puțin numeroșii furnizori de educație la nivel managerial care dețin acreditări simultane din partea EQUIS (Sistemul european de îmbunătățire a calității) și AMBA (Asociatia MBA-urilor), două dintre cele mai prestigioase organisme internaționale de acreditare. Financial Times plasează cursurile Executive MBA ale WU Executive Academy pe locul 5 în zona de limbă germană, locul 15 în UE și locul 46 la nivel mondial.
energynomics.ro
energynomics.ro este singura platformă on-line dedicată sectorului energetic din România, care servește atât drept canal de știri, cât și ca portal B2B. Actualizată în fiecare oră, energynomics.ro vine cu un aer proaspăt în industria energetică, mereu conectată la noutățile și schimbările din mediul economic, politic și legislativ din România. Prin accesarea profilurilor profesionale, veți găsi partenerul de afaceri perfect pentru nevoile companiei dumneavoastră.