Acasă » Petrol și Gaze » Kawasaki are încredere în dezvoltarea pieței românești, în prezent ”amorțită”

Kawasaki are încredere în dezvoltarea pieței românești, în prezent ”amorțită”

2 septembrie 2019
Consumatori
Bogdan Tudorache

Kawasaki și-a deschis un nou birou în România la începutul anului trecut. Deși optimismul privind dezvoltarea pieței pe termen scurt e moderat, pe termen lung economia își va reveni. „În cadrul responsabilităților pe care le am la nivelul Europei de Sud-Est, încercăm să venim cu un suflu nou în România… Există în momentul de față fonduri disponibile pentru investiții – POIM 6.4 – însă sunt puțini investitori interesați (de proiecte în cogenerare). În sectorul privat există o amorțeală pe care nu o pot explica”, a declarat Cristian Athanasovici, Business Development Manager, Kawasaki Gas Turbine Europe, în cadrul evenimentului Energy Breakfast Club – Oil &Gas – E&P, Transport și Procesare – organizat de energynomics.ro.

”Kawasaki este o companie mare, care produce trenuri de mare viteză, nave de transport gaze naturale, motociclete, echipamente energetice și roboți. Este prezentă în Europa din 1975, iar din anul 2003 are propria producție de turbine cu gaze în Europa, la circa 20 de kilometri de aeroportul din Frankfurt, în Bad Homburg”, a precizat Athanasovici.

”Ne propunem să dezvoltăm piața cogenerării cu echipamente de înaltă calitate, înaltă eficiență și cu emisii poluante reduse”.

Gama de produse include turbine cu gaze cu capacități între 1,7 și 34 MWe, dar și motoare cu ardere internă de 5,2 și 7,8 MWe. Pe lângă acestea compania oferă servicii de inginerie, proiectare și instalare de centrale și service de lungă durată, a mai spus Athanasovici, prezentând echipamentele și serviciile companiei.

Domnia sa a mai expus un exemplu de proiect desfășurat într-un interval de timp foarte scurt. “Vorbim despre o centrală de 110 MWe, dotată cu 14 unități – motoare cu ardere internă de 7.800 kW, un proiect în valoare totală de circa 100 de milioane de dolari. În decembrie 2011 s-a semnat contractul, iar în august 2012 era în exploatare comercială. Așa ceva este imposibil în România, unde vorbim despre o durată de execuție de minim trei ani de zile pentru asemenea proiecte”, a subliniat Athanasovici.

Energy Breakfast Club a fost organizat de energynomics.ro și susținut de partenerii noștri: Bursa Română de Mărfuri – BRM, Kawasaki Gas Turbine Europe Gmb, Ridgid – Emerson, The Sniffers.

Au asistat la prezentări și au participat la discuții peste 40 de persoane, reprezentanți ai unor organizații precum: Academia Română, Actemium, Ambasada Franței, AMS Alconex Metrology, Asprofos SA, Atlantis ProCons SRL, BCR, Bioterpena Sustem, Ambasada Bulgariei, Bursa Română de Mărfuri, COS TGV, cursdeguvernare.ro, ELCEN, Elux Rodit, Emerson, Energie F K, EnergoBit, Enpower, FPPG, Grup OMIR, ING, Jereh, Kawasaki, Mitsubishi Corporation, OMV Petrom, Organismul Național de Stanrdardizare – ASRO, Phoenix Contact, Premier Energy, The Sniffers, WTS Energy.

Participare

În 2019, energynomics.ro a programat cel puțin 6 ediţii de Energy Breakfast Club. Calendarul şi temele propuse sunt disponibile în pagina dedicată Energy Breakfast Club.

Participarea la Energy Breakfast Club este deschisă tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza invitației personalizate lansate de energynomics.ro. Ne puteți scrie la office at energynomics.ro pentru a solicita o invitație!

Energy Breakfast Club este o întâlnire de 2-3 ore în care specialiștii din energie se pun la curent cu cele mai noi informații și cele mai influente opinii pe una dintre temele fierbinți ale momentului.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *