Acasă » Termo » Klaus Leiders a început treaba în conducerea Complexului Energetic Oltenia

Klaus Leiders a început treaba în conducerea Complexului Energetic Oltenia

24 august 2016
Minerit
Gabriel Avăcăriței

Germanul Klaus Leiders a început activitatea la Complexul Energetic Oltenia (CEO), potrivit „Gazeta de Sud”.

În data de 15 iulie 2016, în cadrul şedinţei Consiliului de Supraveghere, Klaus Leiders a fost numit membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, fiind selectat conform dispoziţiilor legale prevăzute de OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, conform Bursa.

Directoratul CE Oltenia este format din 5 membri: Ilie Ionel – preşedinte, Daniel Antonie – membru, Laurenţiu Ciobotarică – membru, Ovidiu Bălăcescu – membru, Klaus Leiders – membru.

În urmă cu câteva zile, Remus Vulpescu, preşedinte al consiliului de administraţie al Romaero şi Cuprumin, a refuzat să preia conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), în condiţiile în care era obligat să ia anumite măsuri care vizau inclusiv disponibilizări de personal.

În data de 16 august 2016, vicepremierul Costin Borc a fost prezent la sediul CE Oltenia, unde au fost purtate discuţii tehnice cu conducerea companiei, dar şi cu partenerii sociali mandataţi de federaţiile sindicatelor reprezentative pentru negocierea Contractului Colectiv de Muncă.

Conducerea companiei a precizat că, deşi situaţia pe care o traversează CE Oltenia nu este deloc uşoară, au fost respectate toate termenele de acordare a drepturilor salariale; până la sfârşitul lunii septembrie vor fi achitate toate obligaţiile către furnizori; graficul de eşalonare a plăţilor către bugetul de stat stabilit cu ANAF va fi, de asemenea, respectat. CE Oltenia este o companie care nu trăieşte din subvenţii sau din bani publici şi nu a cerut niciodată ceea ce nu i se cuvine referitor la serviciile prestate pentru menţinerea siguranţei sistemului energetic.

Reprezentanţii sindicatelor au solicitat sprijinul autorităţilor pentru soluţionarea problemelor legislative care implică presiuni majore asupra cheltuielilor companiei, inclusiv a celor legate de exproprieri pentru deblocarea fronturilor de lucru în cariere. De asemenea, a fost adusă în discuţie importanţa unei conduceri stabile pentru companie şi necesitatea descentralizării unor competenţe decizionale.

Vicepremierul Costin Borc a subliniat faptul că soluţiile pe termen scurt nu sunt oportune în condiţiile în care interesul ambelor părţi (administraţie, sindicate) este ca societatea să fie profitabilă pe termen lung. Un comunicat al CEO precizează: „Chiar dacă sunt necesare şi soluţii mai dure, acestea trebuie să fie independente de alegeri şi de factorul politic. Soluţiile de business sunt aceleaşi indiferent de voinţă politicului. Deciziile trebuie luate cu bună credinţă şi nu din considerente politice. Sindicatele trebuie să constituie echilibrul între părţile bune şi cele mai puţin bune pe care le are o societate şi, pentru că oamenii nu sunt cifre, CE Oltenia are şi o responsabilitate socială pe care trebuie să o respecte”.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *