Acasă » Electricitate » Laurențiu Brumaru, Enel X: Nu poți face eficiență energetică fără digitalizare

Laurențiu Brumaru, Enel X: Nu poți face eficiență energetică fără digitalizare

8 iulie 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Digitalizarea reprezintă un proces absolut necesar, atunci când vine vorba de eficiență energetică, a spus Laurențiu Brumaru, șef al Departamentului Vânzări & Marketing e-Industries, Enel X România, în cadrul conferinței „Digitalizare și Eficiență energetică – Timișoara”, organizate de Energynomics.

”Circa 78% din consumul total de energie va fi susținut în perioada următoare, până în anul 2050, din energii regenerabile. Până în anul 2040, 60% din creștere va fi susținută de regenerabile, iar până în anul 2025, circa 55% din piața de tehnologii va fi dedicată eficienței energetice. Astăzi, în jur de 1.250 de companii conduc drumul către scăderea amprentei de carbon, pe plan global. Ne dorim cu toții această digitalizare, să mergem împreună către un mediu mai curat”, a spus Laurențiu Brumaru.

Enel X a fost dezvoltată în cadrul Grupului Enel tocmai pentru a conduce tranziția către energii nepoluante. ”Enel X are ca obiectiv și dezvoltarea și implementarea de soluții de eficiență energetică. Este o divizie care își propune să-și ajute clienții în atingerea obiectivelor de decarbonare, prin electrificare și digitalizare”.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI LAURENȚIU BRUMARU

Enel X are patru linii principale de produse în portofoliu. Prima, cea de Monitorizare a consumului energetic – electricitate, gaze, agent termic, abur și alte utilități, dispune de un software dedicat oferit clienților. O altă linie importantă este cea de energie distribuită, care identifică soluții locale de producție, precum cea cu ajutorul panourilor solare sau a cogenerării și include și aria infrastructurii energetice și pe cea a soluțiilor de iluminat.

 width=

”Pe lângă aceste două zone, avem în portofoliu alte două clustere în dezvoltare: Soluții de Flexibilitate, și aici vorbim de Demand Response (participare la echilibrare – n.r.) și Demand Side Management precum și zona de Sisteme de stocare a Energiei. În România sistemele de stocare sunt încă relativ scumpe, raportat la prețul energiei și din punct de vedere financiar, astăzi, nu sunt rentabile. Ne așteptăm, însă, ca în finalul acestui an, sau jumătatea anului viitor, aceste soluții să devină din ce în ce mai rentabile și pentru România, pentru că, ați văzut cu toții, prețul energiei este în creștere, în perioada următoare”, a mai afirmat Laurențiu Brumaru, prezentând soluțiile companiei.

Conferința „Digitalizare și Eficiență energetică – Timișoara” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, Centrica Business Solutions, Eaton, ENGIE Romania, Enel X România, Kawasaki Gas Turbines Europe, Renovatio, Sixt, Wiren.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *