Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2017 la premiile energynomics.ro, cu secțiunea Managerul anului. Numai unul dintre managerii nominalizaţi mai jos va fi recompensat în cadrul Galei din 7 decembrie, dar fiecare companie și toți oamenii implicați în aceste proiecte merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulţumim tuturor companiilor şi personalităţilor care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice româneşti în 2017 prin reuşitele sale!
Petre Stroe, CEO al MET România Energy Marketing SRL
pentru gestionarea fuziunii MET Trade SRL și MET Energy Marketing SRL (Repower)
Cele două companii au reușit să construiască o echipă dinamică, care a implementat un sistem IT nou care monitorizează în timp real parametri importanți (risc, achiziții, satisfacția clienților). Noua echipă managerială condusă de Petre Stroe a securizat portofoliul de clienți (asigurând energia electrică aferentă consumului din 2018) prin creșterea serviciilor cu valoare adăugată, precum și o creștere sustenabilă a numărului de clienți.
Grupul MET este prezent în România încă din anul 2009. Dacă, la început, s-a axat pe furnizarea de gaze naturale, începând cu anul 2014 și-a extins activitatea prin integrarea unui nou segment de business: furnizarea de energie electrică.
Consecvent planurilor sale de a-și dezvolta activitatea pe piața din România, Grupul MET a trecut la următorul pas: a preluat compania Repower Furnizare, proces care s-a finalizat anul trecut.
În prezent, MET deține o cota pe piața concurențială de aproape 4%, potrivit ultimelor rapoarte ale ANRE. Nu ne oprim aici: pregătim realizarea de instalații pentru încărcarea bateriilor mașinilor electrice în stații de alimentare și un sistem integrat de măsură (contorizare) la distanță (dispecerat integrat).
Sorin Boza, președintele directoratului Complexului Energetic Oltenia
pentru situarea CE Oltenia în rândul companiilor profitabile
Prin intermediul unui management eficient, adaptat la necesitățile de piață, a reușit să situeze Complexul Energetic Oltenia în rândul companiilor profitabile, după trei ani de pierderi consecutive.
Rezultatele financiare ale Complexului Energetic Oltenia au urmat, în 2017, o direcție puternic ascendentă, înregistrând o creștere de la -140 milioane lei (în 2016) la +300 milioane lei (în 2017).
Rezultatele financiare înregistrate în 2017, se datorează creșterii vânzărilor de energie, a creșterii cifrei de afaceri cu peste 40% față de 2016, precum și scăderii costurilor de producție ca urmare a deciziilor de management implementate, în condițiile:
- respectării programului investițional bugetat;
- achitării tuturor datoriilor către bugetul consolidat al statului;
- onorării tuturor plăților către băncile finanțatoare și către furnizori la termenele contractuale;
- respectării termenelor de conformare pentru achiziția certificatelor de CO2.
_________________________________