Primăriile din orașe mari din România, precum București, Iași, Piatra Neamț sau Timișoara au început să investească în sisteme smart de supraveghere video publică și monitorizare a traficului. Pentru compania germană Bosch, cel mai mare astfel de proiect aflat în derulare, de 10 milioane de euro, este cu primăria sectorului 6 din Capitală.
”Cel mai mare proiect din ultimii 2-3 ani este în acest moment în sectorul 6 din Capitală. Este un proiect de 10 milioane de euro prin care securizăm școli, parcuri, locuri de joacă și în plus cei de la primărie au vrut să aibă și ei propriul sistem de numărare a mașinilor care tranzitează sectorul 6. Prin acest proiect am livrat 2.600 de camere de luat vederi”, a declarat Tiberiu Nicolae, Cluster Sales Manager Europa de Est, Divizia de Supraveghere Video Bosch.
Un alt oraș care investește susținut în astfel de sisteme video este Iași care, după ce în 2020 s-a axat pe monitorizarea traficului, acum se axează pe securizarea mai ales a locurilor de joacă și a piețelor. Totuși, municipalitățile au de parcurs drumul unificării acestor servicii, având în vedere că nu există încă o structură unică la nivel de oraș care să aibă responsabilitatea acestei monitorizări video.
”Călătoresc mult în vestul Europei, dar Bucureștiul este unul dintre orașele cu cele mai multe camere montate pe stâlpi, poți vedea câte 3-4 camere pe un stâlp și fiecare aparține unei alte instituții. Asta este și bine, dar e și ciudat, pentru că nu există o unificare la nivel de municipalitate”, a adăugat Nicolae, în cadrul conferinței “Comunități sustenabile – Timișoara”, organizate de Energynomics și SmartiCity.
Grupul Bosch este prezent în România de 28 de ani și are în jur de 8.800 de angajați în șase entități. În 2021, Bosch a generat vânzări consolidate de 494 de milioane de euro pe piața din România. Vânzările nete totale, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,7 miliarde de euro.
DESCARCĂ PREZENTAREA LUI TIBERIU NICOLAE
Cu două fabrici, un centru de cercetare și dezvoltare și birouri de vânzări, toate cele patru sectoare de activitate ale grupului sunt reprezentate în România, respectiv soluții de mobilitate, bunuri de larg consum, tehnologie pentru construcții și energie și tehnologie industrială.
Conferința a fost organizată de Energynomics și SmartiCity cu sprijinul partenerilor ABB, Bosch, EximBank, Geminox, Kawasaki Gas Turbine Europe, LAPP Romania, Novotrol, Phoenix Contact, REI Group, UP Romania, Wiren.
a
Pe toată durata evenimentului, reprezentanții Novotrol au răspuns întrebărilor participanților. Novotrol este canalul partener al grupului Baker Hughes pentru divizia T.P.S. (Turbomachinery and Process Solutions) si F.&P.T. (Flow & Process Technologies) pentru România. „Povestea noastră a început în anul 1996 alături de divizia F.&P.T. Masoneilan Control Valves și Consolidated Safety Valves. 27 de ani mai târziu suntem tot alături de F&P.T. dar alături de noi si divizia T.P.S. Nuovo Pignone și Thermodyn oferind soluții mai complete și mai complexe precum turbine pe gaz și compresoare”, ne-a spus Andrei Paraschiv, Sales Engineer la Novotrol.