Acasă » Interes general » Dezvoltare profesională » Marius Opriș (Ascendis): Energia oamenilor este cel mai mare avantaj competitiv al României

Marius Opriș (Ascendis): Energia oamenilor este cel mai mare avantaj competitiv al României

9 decembrie 2024
Dezvoltare profesională
energynomics

Marius Opriș, partener Ascendis, a adus în prim-plan în cadrul Galei Energynomics Awards 2024 o perspectivă diferită asupra avantajelor competitive ale României. Spre deosebire de discursurile axate pe resurse și investiții, el a pus accentul pe factorul uman, văzut ca element esențial pentru progresul și atractivitatea țării.

 

 

„Cel mai mare avantaj competitiv al României nu este discutat suficient – nici în mass-media, nici pe rețelele sociale – și totuși este creat inclusiv de oamenii din această sală. Energia, motivația și dedicarea lor fac posibilă orice schimbare,” a subliniat Opriș.

 

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI MARIUS OPRIȘ

 

El a prezentat un studiu global realizat de Gallup în 2024 care poziționează România ca lider în Europa în ceea ce privește nivelul de implicare al angajaților. În context global, acest indicator este asociat cu motivația și energia care generează rezultate. Potrivit studiului, România este singura țară europeană cu o implicare de top, într-o regiune în care acest indicator este în mod tradițional scăzut. „Impactul unui engagement scăzut este enorm: în alte părți ale Europei, acesta reprezintă 9,9% din PIB anual,” a explicat Opriș.

 

România este teren fertil pentru inovație și rezultate rapide

Opriș a ilustrat aceste date prin comparația cu alte țări europene, subliniind că România oferă condiții unice pentru investiții și dezvoltare. El a relatat o discuție cu un director francez care a afirmat: „Am venit în România pentru că aici pot face în șase luni ceea ce în Franța aș face în cinci ani, în Germania în zece, iar în alte țări poate niciodată.” Această agilitate a forței de muncă locale este un motiv esențial pentru care România atrage investiții și talente internaționale.

El a atribuit această performanță liderilor locali, fie ei din sectorul public sau privat, dar și organizațiilor mici și mijlocii care promovează inițiative remarcabile. „Această energie a oamenilor este generată de liderii mici și mari din organizații, de la toate nivelurile. Este un fapt pe care trebuie să-l celebrăm,” a spus Opriș.

În încheiere, Opriș a evidențiat rolul esențial al liderilor ca dirijori ai schimbării. „Orchestra poate cânta bine și fără dirijor, dar un lider adevărat adaugă ceva special: culori mai vii, pauze mai lungi, greutate mai mare – acel element care face diferența,” a concluzionat el, încurajând o valorificare maximală a acestui potențial uman unic.

 

Gala Energynomics Awards 2024 s-a bucurat de susținerea și încrederea celor mai reputate instituții și asociații profesionale din domeniul energetic autohton.

Parteneri: ABB, Alive Capital, BayWa r.e, BCR, CRC Energy, Datacor, DRI, E- INFRA, Electrica Furnizare, Elektra Renewable Support, EnergoBit, Enery, Enevo Group, Enexus Renewable Energy, Evolve, Evryo, Exim Banca Românească, GoodWe, Huawei, KENO, Noark, Nofar Energy, Ogre, Onsolare, OX2,  Photomate, Polytrade Global, Pomega Energy Storage Technologies, Prime Batteries, ProCredit Bank, PPC, Romgaz, Renomia Gallagher, Rompetrol, Schneider Electric, SolaX Power, Transelectrica, Transgaz, Volt, Yeo, Waldevar, WTW Romania. Cu sprijinul Alexandrion Group, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Imsol, Kilian Paris, Obsentum, Sixt.

Partenerii strategici pentru ediția Energynomics Awards 2024 au fost ACCER, ACUE, AFEER, AHK, AIIR, CIGRE Romania, CNR-CME, CRE, EFdeN, EPG, FPE, HENRO, PATRES, RPIA, RWEA.

Partener de monitorizare: Klarmedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *