Acasă » Termo » Markus Bolhar, Valmet: Cu ajutorul noilor soluții waste to energy se pot realiza economii substanțiale

Markus Bolhar, Valmet: Cu ajutorul noilor soluții waste to energy se pot realiza economii substanțiale

21 iunie 2019
Biomasă
Bogdan Tudorache

Firmele românești trebuie să ia în considerare noile cerințe europene, iar costul crescut al certificatelor de carbon și al materiilor prime precum gazul importat ar trebui să ducă la creșterea adoptării soluțiilor waste to energy, a declarat pentru energynomics.ro Markus Bolhàr-Nordenkampf, director de Operațiuni Energetice EMEA al Valmet.

Pe măsură ce se renunță la cărbune, iar deșeurile nu mai pot fi duse la groapa de gunoi, conform procedurilor europene, reciclarea va crea noi oportunități pe piața waste-to-energy, susține Bolhar.

Iar subvenționarea sistemului waste-to-energy va căpăta contur, așa cum se întâmplă și în alte state europene, precum Austria.

”În România creștem încet, dar constant. Renunțarea la cărbune este o problemă care va trebui rezolvată mai devreme sau mai târziu, deoarece cărbunele este eliminat treptat în alte țări din Europa – mai puțin în Europa de Est, dar va urma și aici, întrucât societatea se îndreaptă spre un sistem fără emisii de carbon în energie. Acest lucru va închide bucla deșeurilor și le va transfera către centrale producătoare de energie și căldură sau abur și vor apărea mai multe mici centrale care vor utiliza deșeuri, în sisteme descentralizate de energie. Acestea sunt tendințele-cheie pentru România în viitorul apropiat”, a spus Bolhar.

Valmet a organizat pe data de 18 iunie 2019, la București, seminarul Valmet Energy Day.

Seminarul a abordat subiecte de imediată actualitate din domeniul energiei, cum ar fi soluțiile de tip “waste-to-energy”, studii de caz relevante din portofoliul Valmet, soluțiile de curățare a gazelor de ardere, tehnologiile de automatizare, produsele pentru instalații pentru bioetanol și alte soluții.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *