Acasă » Electricitate » Hidro » ME și CE Oltenia semnează contractul de aproape 47 mil. lei pentru modernizarea MHC Turceni

ME și CE Oltenia semnează contractul de aproape 47 mil. lei pentru modernizarea MHC Turceni

10 decembrie 2024
Electricitate
Bogdan Tudorache

Ministerul Energiei a semnat luni contractul pentru finanțarea reabilitării și modernizării microhidrocentralei de 9,9 MW de la S.E. Turceni, în valoare de aproape de aproape 47 milioane lei.

”Am semnat astăzi contractul pentru finanțarea reabilitării și modernizării microhidrocentralei de 9,9 MW de la S.E. Turceni, de Societatea Complexul Energetic Oltenia. Investiția, cu o valoare totală de 46,9 milioane lei (aproximativ 9,4 milioane euro), beneficiază de o finanțare de peste 25,4 milioane lei din Fondul pentru Modernizare, echivalentul a 64,47% din costuri, restul fiind asigurat de către beneficiar. Mulțumesc echipei CEO și colegilor din ministerul energiei pentru tot efortul depus pentru a aduce această investiție la stadiul semnării contractului de azi, și le doresc succes să ducă proiectul la bun sfârșit”, a declarat, pe pagina oficială de socializare, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

”Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, cu multe incertitudini, menținem ritmul investițiilor. Proiectele de modernizare a sistemului energetic național trebuie accelerate și exact asta facem în aceste zile. În fața agresiunii cu care România se confruntă, răspundem cu cele mai bune arme: investiții pentru întărirea siguranței și securității sistemului energetic.

”Independența energetică a țării, prețuri competitive pentru firmele românești și facturi mai mici pentru cetățenii români, energie mai verde și un aer mai curat — pe toate acestea trebuie să le facem și în această ordine”, a declarat Burduja.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *