Acasă » Regenerabile » Biomasă » Mesajul lui Nicolescu pentru regenerabile: luaţi o pauză

Mesajul lui Nicolescu pentru regenerabile: luaţi o pauză

1 octombrie 2014
Biomasă
energynomics

###author###

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu s-a întors de la Summitul pe problema schimbărilor climatice din SUA cu un mesaj pesimist pentru investitorii în regenerabile. Întrucât România va avea o abordare “prudentă” în ceea ce priveşte majorarea ţintelor industriei verzi, el transmite investitorilor să mai aştepte.

“Nu vă grăbiţi. Luaţi o pauză… Nu ne putem permite mai mult decât am făcut-o deja”, spune Nicolescu.

Şi în ceea ce priveşte schimbările climatice şi creşterea ţintelor de scădere a emisiilor de carbon, Nicolescu crede că România trebuie să aibă o abordare prudentă. “Să nu ne grăbim cu ţinte unilaterale ale UE”.

El consideră că Uniunea ar trebui să renunţe la a fi pionierul unor ţinte prea ambiţioase, care duc la scăderea competitivităţii propriilor companii.

”Abordarea europeană de a se angaja la ţinte unilaterale mi se pare nerealistă… N-am nici un dubiu că România îşi va atinge ţinta de 24% în 2020”, a mai spus ministrul Energiei.

5 thoughts on “Mesajul lui Nicolescu pentru regenerabile: luaţi o pauză”

  1. Luati o pauza, ca sa nu pierdem noi(politicienii) o sursa de stors bani, adica sistemul energetic clasic cu Termolectrica, Hidro, Nuclear. De fat, pe noi, politicienii ne incurca dezvoltarea surselor de energie regenerabile, pentru ca sunt private si nu pot fi controlate(„mulse”) de noi.
    Cam aceasta este cheia in care citesc eu acest mesaj al ministrului. Cum a mai spus is predecesorul sau, pai ce facem, „daca bate vantul, inchidem termocentralele?” Desigur, inchidetile de tot si dezvoltati energia solara/eoliana si altele. Daca nu, sa ramanem in urma, ce este rau sa fii pioner in acest domeniu si mai ales independent energetic?

    1. Pt. Gabriel
      Conform opiniei tale, vei beneficia de energie electrica doar cand bate vantul sau cand e soare. E usor sa scrii fara sa ai habar! Mai documenteaza-te si vei fi surprins sa afli ca aceasta energie nu e chiar „eco”, ca in USA o investitie in eoliene se amortizeaza in 15 ani si nu 3-5 ca in Romania (de aici pretul pe care il platesti chiar si tu pentru fiecare kWh).

      Si inca un detaliu: „inchideti-le”

      1. imi asum greseala de ortografie, dar raman la ideea ca sistemul energetic actual, controlat de politicieni si capusele lor, este foarte, foarte bolnav si mentine coruptia la un nivel inalt. Si chestia ca vei beneficia de energie doar cand bate vantul sau este soare este o vrajeala ieftina, stii pre bine ca nu este asa. Nu am spus ca energia eoliana este chiar eco, dar este de preferat celei obtinute din carbuni. Nu am spus nici ca trebuie inchise hidrocentralele sau Nulearelectrica.
        Mai spui ca as plati mai scump energia pentru ca au aparut investitiile in eoliene, dar uite ca Enel trimite din cand in cand ponderea energiei livrate si nu am sesizat o crestere atunci cand energia eoliana a aparut in gaficele lor, fata de atunci cand nu era.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *