Ministerul Energiei a ales să lucreze cu Pricewaterhouse Coopers Tax Advisors & Accountants și George Butunoiu Group pentru selectarea şi plasarea administratorilor la societăţile aflate în autoritatea ministerului.
Pe 9 martie, au fost deja semnate contractele pentru servicii de asistenţă pentru recrutarea administratorilor la
- Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie S.A.
- Complexul Energetic Oltenia SA
- OIL Terminal Constanţa S.A.
La începutul lunii, Ministerul Energiei a anunţat că cel puţin 10 companii din subordine vor fi conduse de manageri privați. Pe lista comunicată se mai găsesc Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), Hidroelectrica, Electrocentrale Grup, CNU, Electrocentrale Constanţa, Uzina Termoelectrică Midia, Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) Mioveni și Societatea Naţională Închideri Mine Valea Jiului.
Recrutarea managerilor pe baza ordonanței de guvernanță corporativă va costa ministerul aproximativ 4,3 milioane de lei. Ministerul Energiei estimează că în acest an va încasa 1,123 miliarde de lei de la companiile la care este acţionar.
George Butunoiu este unul dintre cei mai reputaţi experţi în recrutarea de manageri din România şi unul dintre colaboratorii permanenţi ai energynomics.ro Magazine.
George Butunoiu: Eu nu pot să recomand candidaţi sub 30 de ani pe posturi de conducere
În noiembrie 2015, Ministerul Energiei a semnat un acord cadru de servicii de asistență pentru recrutare de personal în vederea selectării și plasării administratorilor în cadrul societăților din subordine cu cinci firme / asocieri:
- Transearch International SRL
- Asocierea formată din Choice Management & Consulting SRL și Boyden Global Executive Search (Austria)
- Asocierea formată din Pricewaterhouse Coopers Tax Advisors & Accountants și George Butunoiu Group
- Asocierea formată din The Searchers Advisory Group SRL și Fast Foward Soluțions SRL
- Lugera & Makler SRL
În urma unei proceduri de reofertare a fost aleasă asocierea formată din Pricewaterhouse Coopers Tax Advisors & Accountants și George Butunoiu Group. În termen de 10 zile de la semnarea contractului, conform Caietului de sarcini, prestatorul trebuie să depună un Raport inițial în care prezintă strategia de recrutare, graficul de timp pentru implementarea proiectului, criteriile de selecție a candidaților și conținutul dosarului pentru depunerea candidaturii și elaborarea anunțului privind selecția candidaților.
După aprobarea Raportului inițial, de către minister, firma de recutare are obligația de a publica anunțul de selecție a candidaților, anunț la care sunt invitați să aplice toți specialiștii în domeniu, care consideră că îndeplinesc criteriile de profesionalism și integritate necesare.