Ministrul Energiei propune ca Electrica să aibă un Consiliu de Administrație (CA) compus din șapte membri aleși de acționari, în loc de cinci, din care cel puțin patru administratori trebuie să fie independenți și neexecutivi, numiți de acționarii minoritari. Pentru ședința acționarilor din 10 noiembrie, Ministerul Energiei propune celorlalți acționari completarea ordinii de zi cu propuneri de modificare a Actului Consitutiv al Electrica.
Potrivit documentului înaintat către președintele CA al Electrica, Victor Cionga, statul român va putea propune 3 candidați pentru funcția de membri în CA, ceilalți 4 administratori urmând să fie propuși de ceilalți acționari.
Ministerul Energiei mai propune ca ordinea de zi să poată fi completată doar de acționarii care, individual sau împreună, reprezintă cel puțin 5% din capitalul social al Electrica SA. Ministerul Energiei are o participație de 48,78% din acțiunile distribuitorului de electricitate.
În urma acestei solicitări, actualul CA și Ministerul Energiei par a avea nevoie unul de cooperarea celuilalt. Reprezentanții acționarilor minoritari doresc reluarea negocierilor cu Fondul Proprietatea (FP) pentru achiziția participațiilor deținute de fond în filialele regionale ale grupului, însă nu pot face asta fără votul reprezentanților statului, iar statul român nu poate demite și mări CA fără acționarii minoritari.