Acasă » Regenerabile » Ministerul Energiei semnează trei noi contracte finanțate cu 35 mil. lei prin Fondul pentru Modernizare

Ministerul Energiei semnează trei noi contracte finanțate cu 35 mil. lei prin Fondul pentru Modernizare

27 august 2024
Regenerabile
Bogdan Tudorache

Ministerul Energiei a semnat trei noi contracte de finanțare, în valoare totală de 35 de milioane lei, aproape întreaga sumă provenind din Fondul pentru Modernizare, a declarat luni ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

”Astăzi am semnat trei contracte de finanțare prin Fondul pentru Modernizare, care vor aduce schimbări tangibile. Aceste proiecte sunt menite să dezvolte capacități de producere a energiei din surse regenerabile pentru autoconsum. Beneficiarii acestor finanțări sunt Universitatea Politehnica București, Orașul Dărmănești din județul Bacău și Comuna Dumbrăvița din județul Timiș”, a spus ministrul.

UPB a semnat unul dintre cele mai mari contracte de până acum, cu o putere instalată totală de 7,04 MW.

Orașul Dărmănești și Comuna Dumbrăvița au în plan proiecte similare, cu o putere instalată totală de 0,39 MW și, respectiv, 0,399 MW, ceea ce reprezintă aproape 70% din consumul propriu (iluminat public, utilități la Primărie, școală, dispensare etc.).

”Acest sprijin financiar reflectă angajamentul nostru de a susține reducerea costurilor cu energia pentru entitățile publice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Instalarea unei capacități totale de 7,829 MW va avea un impact semnificativ asupra acestor comunități și instituții. Aceste proiecte vor reduce costurile pentru beneficiari, vor îmbunătăți calitatea vieții pentru comunitățile locale și vor crește eficiența energetică în instituții.

”Beneficiarii finali ai acestor proiecte sunt, întotdeauna, cetățenii. Ei vor simți direct efectele pozitive ale acestor investiții, de la facturi mai mici la electricitate, la un mediu mai curat și mai sănătos”, a conchis Burduja.

 

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *