Acasă » Interes general » Nagy, ANRE: Va fi o schimbare radicală în piață, cine nu se adaptează devine inutil

Nagy, ANRE: Va fi o schimbare radicală în piață, cine nu se adaptează devine inutil

19 noiembrie 2018
Consumatori
energynomics

“Reglementăm pentru viitor. Este mult de lucru, dar mergem înainte curajoși. Ne sar în ochi cei 3 D: Decarbonizare, Digitalizare. Descentralizare. Nu trebuie sa fim oracol să vedem viitorul în energie. Putem spune că avem noroc în domeniul energetic. Va fi o schimbare radicală în piață la care trebuie să se adapteze toți participanții. Cine nu reușește devine inutil”, a spus vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, în cadrul conferinței furnizorilor organizate de AFEER.

“Se simte nevoia să securizăm contractele, să găsim soluții pentru o piață sigură. Vă invit să veniți cu propuneri în acest sens”, a spus el.

“Rolul furnizorului este să coopereze, să sprijine și să asiste consumatorul. Speculațiile, avantajele din anumite oportunități au dispărut. Viitorul va fi a activităților oneste în beneficiul consumatorului”, a subliniat la unison, Ondřej Šafář, Country Manager CEZ Group în România și Ion Lungu, Președinte AFEER, conform investenergy.ro.

Într-o lume în plină schimbare, în care tehnologia informaţiei pătrunde în cele mai diverse sectoare, participanții la piață, consumatori, autorități, au întrebări şi caută răspunsuri.

„Am încercat, în cadrul dezbaterilor, să descifrăm modul în care înțelege România să se integreze în piața unică de energie, evoluția pieței de energie din România în context european, utimele tendințe din domeniu și provocările viitorului. Liberalizarea, noul Pachet energetic al Uniunii Europene, preconizata Uniune Energetică, alături de digitalizare, vin cu noi provocări și oportunități pentru furnizorii de energie. De aceea, furnizorii sunt obligaţi să fie într-o permanentă schimbare, să se reinventeze, să se prezinte cu noi produse și servicii, pentru a răspunde cerințelelor din ce în ce mai sofisticate ale consumatorilor, și pentru a cuceri, în permanență, noi clienți, să își adapteze strategiile pentru a face față unei competiții acerbe, cu efecte benefice pentru piața de energie, precum și pentru întreaga economie”, a spus Ion Lungu, preşedintele AFEER.

Toți actorii din piață, nu doar furnizorii, sunt obligați să se adapteze la noile condiții.

„Ca peste tot în lume, şi în România reglementările rămân în urma noilor descoperiri ale ştiinţei şi tehnologiei. Din păcate, legislația românească a devenit și mai rigidă, mai birocratică. AFEER face un apel la autorități să răspundă revoluţiei tehnologice cu o revoluție legislativă. Considerăm că este necesară o revizuire radicală a legislației primare și secundare dedicate sectorului energetic. Spre exemplu, o flexibilizare a contractelor pe piaţa angro va aduce beneficii nu numai furnizorilor ci, prin scăderea costurilor, principalii beneficiari vor fi consumatorii finali, casnici şi industriali”, susține Lungu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *