NextE (nextE), companie de energie regenerabilă care funcționează în regim de Producător Independent de Energie (IPP) anunță continuarea dezvoltării pieței C&I solar (Comercial & Industrial consumers) din România și a produsului său EaaS (Energy as a Service) prin semnarea unui nou contract bilateral de furnizare de energie de tip Corporate PPA (Power Purchase Agreement). În baza acestui contract, nextE va livra pe termen lung clientului său energie verde dintr-o centrală fotovoltaică de 42,9 MW/ 51,48 MWp, acesta fiind cel mai mare proiect de tip C&I solar on-site din România și unul dintre cele mai importante din regiune.
Astfel, nextE va investi aproximativ 35 milioane euro pentru proiectarea și implementarea centralei fotovoltaice compuse din 78.000 de panouri fotovoltaice și 130 de invertoare, precum și o stație proprie de 110/20kV. Toate componentele vor fi de ultimă generație pentru a asigura un randament maxim, centrala fiind dezvoltată pe o suprafață de 50 de hectare în regim agri PV care permite continuarea pe amplasamentul centralei a activității de pășunat, reducând astfel impactul asupra comunității și activităților locale.
Acesta este cel mai recent proiect nextE din planul de dezvoltare ce presupune realizarea a 500 MWp până în 2027 în proiecte fotovoltaice prin care energia va fi livrată direct marilor consumatori comerciali și industriali din România.
“Semnarea parteneriatului dintre nextE și clientul nostru reprezintă un eveniment de referință pentru industria fotovoltaică și piața C&I din România: marcăm un parteneriat și o investiție cu impact imediat asupra sustenabilității în România, prin care nextE va realiza cel mai mare proiect C&I din România și printre cele mai mari din Europa. Alături de echipa clientului nostru, vom livra un proiect revoluționar pentru ce înseamnă furnizare de energie electrică în România și care reflectă esența filozofiei nextE Energy as a Service – energie verde produsă acolo unde este consumată, fără impact asupra rețelelor de transport și distribuție, garantând consumatorului final securitatea alimentării și prețului. Continuăm investițiile în mai multe proiecte aflate în diferite etape de implementare, însumând aproximativ 160 MWp, ținta noastră fiind de a atinge o capacitate de 500 MWp până la sfârșitul anului 2027. Ne vom adresa în continuare consumatorilor de energie electrică din România cu oferte și produse care să asigure sustenabilitatea activității lor. Este cât se poate de evident că viitorul impune găsirea unor soluții tehnice și contractuale inovatoare ce răspund atât țintelor de protecție a mediului, cât și celor de competitivitate economică”, a spus Octavian Ciucă, Co-Founder & Co-CEO al nextE.