Acasă » Electricitate » Nicușor Dan: PMB continuă licitația pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice

Nicușor Dan: PMB continuă licitația pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice

24 iulie 2022
Electricitate
Bogdan Tudorache

Primăria Municipiului București va continua procesul de licitație pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice, după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins, ca nefondată, contestația formulată de Otokar Europe, a anunțat pe pagina sa de socializare Primarul Capitalei, Nicușor Dan. Valoarea totală estimată pentru achiziționarea celor 100 de autobuze electrice este de peste 300 milioane de lei, fără TVA.

”Continuă licitația pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice și a infrastructurii de încărcare necesară acestora, pentru modernizarea transportului public în comun din Capitală. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins, ca nefondată, contestația formulată de Otokar Europe Filiala București SRL. Ofertanții se pot înscrie la această licitație până pe data de 28 iulie”, susține Nicușor Dan.

Valoarea totală estimată pentru achiziționarea celor 100 de autobuze electrice este de 304.670.300 lei fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Conform caietului de sarcini, publicat în SEAP, în primul an de la semnarea contractului, vor fi livrate 34 de autobuze, restul de 66 urmând să fie livrate anul următor.

”Noile autobuze electrice vor face parte din gama de 12 metri lungime și vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat”, se mai arată în declarația postată pe Facebook.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *