Nuclearelectrica s-a alăturat proiectului HartaEdu, în calitate de partener strategic al asociației Narada, pentru a facilita accesul cât mai multor copii la şcoli moderne şi bine dotate, potrivit unui comunicat.
La 3 luni de la lansarea proiectului HartaEdu, Narada a strâns 1,5 milioane de lei pentru dotarea şi modernizarea şcolilor înscrise în proiectul HartaEdu, o platformă online prin care instituţiile de învăţământ pot introduce alerte, iar mediul privat se poate mobiliza pentru a le sprijini.
Pe platforma HartaEdu au fost înscrise peste 550 de alerte, iar numărul copiilor care au nevoie de ajutor se ridică la peste 100.000.
În trei luni au fost soluţionate peste 90 de alerte, cu cei peste 1,5 milioane lei strânşi, având un număr de aproximativ 10.000 de copii impactaţi de soluţionarea acestor alerte.
În condiţiile în care educaţia din România primeşte cel mai mic buget al ultimilor 30 de ani, dar mai ales având în vedere că în multe comunităţi din ţară se învaţă în condiţii extrem de dificile, ca acum 30 de ani, Narada invită mediul privat, prin HartaEdu.ro să contribuie la oferirea tuturor copiilor drepturi egale la educaţie.
HartaEdu este un plan B pentru şcolile din comunităţile vulnerabile, oferindu-le platforma prin care pot anunţa nevoile stringente şi dând ocazia mediului de business local şi naţional să intervină cu soluţii pentru rezolvare rapidă. Indiferent de urgenţa pe care o are o şcoală, fie ea de infrastructură, fie ea de tehnologie, echipament, serviciu ea poate fi înscrisă în platformă.
Sprijinul oferit de Nuclearelectrica urmează să crească capacitatea de intervenţie a organizaţiei Narada prin HartaEdu, creând astfel posibilitatea de a adresa mai multe alerte ale şcolilor.
„Ne bucurăm să fim partenerii Narada în acest program extrem de util pentru şcolile din România. Investiţia în educaţie este una dintre priorităţile noastre şi ne dorim să contribuim cât mai mult la creşterea şi dezvoltarea generaţiilor de mâine. Noi, la Nuclearelectrica, considerăm că oamenii sunt cea mai valoroasă resursă a noastră, iar performanţa trebuie încurajată şi sprijinită încă din primii ani de şcoală. Elevii de astăzi vor fi specialiştii de mâine şi este datoria noastră să avem grijă ca ei să beneficieze de cele mai bune condiţii de studiu şi de cât mai multe oportunităţi de creştere şi dezvoltare”, a afirmat Cosmin Ghiţă, director general Nuclearelectrica.