Acasă » Petrol și Gaze » Procesare » Oil Gas Trade, interesată de combinatul Oltchim, are sprijinul Băncii Centrale a Rusiei

Oil Gas Trade, interesată de combinatul Oltchim, are sprijinul Băncii Centrale a Rusiei

20 noiembrie 2013
Petrol și Gaze
energynomics

Reprezentantul local al firmei rusești Oil Gas Trade (OGT) a oferit marți explicații complete pentru presa din România despre scrisorile pe care compania le-a primit de la bănci în vederea cumpărării Oltchim: „OGT este unul din cei mai mari distribuitori de uleiuri din Rusia. Unul dintre partenerii noştri de afaceri este Gazprom. Lucrăm şi cu Lukoil. Aceste detalii le-am prezentat administratorilor judiciari. Am prezentat şi scrisorile din partea băncilor. Ni s-au cerut două, noi am adus trei.

Una dintre scrisori de recomandare este de la Banca Centrală a Rusiei. Iar ca să primeşti o scrisoare de recomandare de la Banca Centrală a Rusiei trebuie să exişti pe piaţă”. Agerpress spune că OGT este interesată de preluarea Oltchim II, societatea care va fi creată și care nu va avea datorii.

Oficialul OGT a oferit și explicațiile companiei cu privire la propunerea de împrumut pe care OGT o înaintase către Oltchim: „La sfârşitul lui august ni s-a solicitat de către administratorii judiciari, dacă suntem interesaţi de Oltchim, să finanţăm nevoile combinatului cu o anumită sumă de bani. În 12 septembrie am oferit o sumă de 50 milioane de euro necesari capitalizării, materiei prime şi să meargă înainte pentru a avea creşteri de producţie.

Din păcate, aici trebuie să rectificăm o informaţie. Ni s-a spus că am fi cerut 200% dobândă pentru aceşti bani. Nu am cerut aşa ceva, dobânda era zero, singura condiţie, erau părţi din acest Oltchim II, în cuantumul sumei pe care noi o ofeream şi să preluăm o parte din management pentru a fi siguri că aceşti bani se vor duce spre destinaţia cerută”, a declarat reprezentantul companiei rusești citat de Agerpress.

Oficialul OGT a mai declarat că o altă condiţie era ca în cazul în care Oltchim se va vinde către un alt investitor, OGT să aibă primul drept de recuperare a fondurilor.

Reprezentantul local al firmei a negat și că în spatele acestei companii se află Gazprom, așa cum se vehiculase în presa din România în momentul în care OGT și-a declarat interesul pentru combinatul Oltchim. Din 2002, OGT este trader de țiței, deține două rafinării, dar informațiile despre companie sunt destul de greu de găsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *