Acasă » Interes general » Oil Terminal are un nou CA, format dintr-un specialist al pieței de capital, ingineri şi economişti

Oil Terminal are un nou CA, format dintr-un specialist al pieței de capital, ingineri şi economişti

20 decembrie 2013
Interes general
Bogdan Tudorache

###author###

Compania de stat Oil Terminal (OIL) are un nou Consiliu de Administraţie (CA), selectat vineri, în componenţa căruia figurează şi o firmă condusă de Dan Cristian Bărbulescu (foto), specialist în investiții și piața de capital, care a reprezentat fondul de investiţii Broadhurst (deținut de New Century Holdings) şi în Consiliul de Administraţie al Cocor SA.

Noii administratori ai Oil Terminal sunt firma Staar Rating, reprezentată şi controlată de Dan Cristian Bărbulescu, trei ingineri şi trei economişti, potrivit unui comunicat al companiei de stat transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti citat de Mediafax.

Fondul de investiţii Broadhurst Investments deţine 7,62% din acţiunile Oil Terminal. Statul controlează, prin Ministerul Economiei, 59,62% din capitalul companiei, iar diferenţa aparţine mai multor acţionari.

Din noul CA fac parte inginerii Dan Codescu, Gheorghe Ionescu şi Sorin Sebastian Potârc, iar economiştii sunt Adrian Viorel Coman, Cristian Florea şi Corin Cumsulea.

Noii reprezentanţi în CA au fost aleşi prin vot cumulativ, având un mandat de patru ani.

Oil Terminal este specializată în prestarea de servicii privind primirea, depozitarea şi expedierea petrolului şi a păcurii, precum şi a altor materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *