Multe municipii și orașe din România au depus în cursul acestui an zeci de proiecte pentru atragerea de cofinanțări pentru investiții în producerea de energie din surse regenerabile și în programe de eficiență energetică.
„La nivel de țară avem municipii și orașe care au depus zeci de proiecte și au accesat deja finanțări sau se află în curs de depunere a proiectelor”, a declarat Roxana Muraru, project manager la REI Grup, la conferința “Eficiență energetică pentru tranziție energetică” organizat la Iași de Energynomics împreună cu Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE și Direcția pentru Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei.
Totuși, deși interesul pentru obținerea de finanțări pentru proiecte de energie verde și eficiență energetică este ridicat la nivel național, „multe informații nu ajung la beneficiari”.
Compania REI este activă de 10 ani în acest domeniu, perioadă în care a finanțat peste 1.000 proiecte finanțate, dintre care peste 800 au fost implementate. Valoarea cumulate a proiectelor în care a fost implicat REI se ridică la 1,5 miliarde de euro.
„Trebuie să profităm de acești bani”, a mai spus Muraru.
DESCARCĂ PREZENTAREA ROXANEI MURARU
REI este un grup de companii de consultanță, respectiv REI Finance Advisors, REI International Consulting și Touched Marketing specializate în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor de investiții, atât pe fonduri europene nerambursabile, cât și prin scheme de ajutor de stat.
Conferința de la Iași a fost a patra dintr-o serie de 5 programate de platforma de comunicare Energynomics, Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE și Direcția pentru Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei. Proiectul este finanțat prin Granturile Norvegiene 2014-2021. Conferința finală este programată pe 16 și 17 noiembrie, la București.