Acasă » Regenerabile » Biomasă » Panourile solare continuă să atragă investitori: 8 noi autorizații în august

Panourile solare continuă să atragă investitori: 8 noi autorizații în august

19 august 2013
Biomasă
energynomics

Interesul pentru producerea energiei din resurse regenerabile se menține ridicat, chiar dacă de la 1 iulie, proiectele fotovoltaice primesc doar 4 certificate verzi pe MWh, faţă de 6 certificate, restul fiind amânate până în 2017. Proiectele eoliene primesc doar un certificat din două, iar microhidrocentralele, două certificate din trei, potrivit Ordonanţei de Urgenţă 57/2013.
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat la jumătatea acestei luni autorizaţii de înfiinţare pentru opt proiecte de producere a energiei din surse fotovoltaice şi pentru două parcuri eoliene.

Centrale fotovoltaice

SC Future Energy Clea SRL (în comuna Ciorani, jud. Prahova)
SC Florescent Energy SRL (în comuna Floreşti, sat Cătina, jud. Prahova)
SC Green Mountain Energy SRL (în Lechința, jud. Bistrița-Năsăud)
SC PV Energy SRL (Sălard, jud. Bihor)
SC Solaria Green Energy SRL (Urzicuța)
SC Raising Sun Eurpe SRL (în comuna Şagu, jud. Arad)
SC Meronerg SRL (Afumați)
SC LJG Green Source Energy Beta SRL (Izvoarele)

Centrale eoliene

SC Total Natural SRL (încă 2,1 MW, Corbu 2)
SC Regen Power Tech SA (Săcele)

Un bilanț realizat de Agerpres arată că în luna iulie ANRE a acordat 39 de autorizaţii de înfiinţare pentru proiecte fotovoltaice, două pentru eoliene, două pentru producerea energiei pe bază de biomasă şi o autorizaţie pentru producerea de energie hidro.

Avans puternic pentru fotovoltaice în 2013

Infografie-19.08.2013Capacitatea instalată în centrale fotovoltaice a înregistrat cel mai important avans în prima jumătate a anului 2013, aceasta fiind de 7,6 ori mai mare față de sfârşitul lui 2012. Datele de la Transelectrica arată că la 31 decembrie 2012 existau în România parcuri fotovoltaice cu o capacitate cumulată de 49,3 MW, pentru ca la 30 iunie să fie în funcţiune proiecte de 378,5 MW.
Parcurile eoliene au evoluat de la 1.822 de MW la finele anului 2012, la 2.163 de MW la finele primului semestru. În schimb, situaţia nu s-a schimbat prea mult în ceea ce priveşte proiectele pe biomasă, a căror capacitate a crescut de la 39,7 MW la finele anului trecut, la 43,2 MW. De asemenea, capacitatea instalată în microhidrocentrale a ajuns de la 425 de MW la 472 de MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *