Acasă » Electricitate » Pe 23 martie lansăm numărul 34 al revistei Energynomics, în cadrul Spring Cocktail 2022!

Pe 23 martie lansăm numărul 34 al revistei Energynomics, în cadrul Spring Cocktail 2022!

22 martie 2022
Electricitate
energynomics

Numărul 34 al revistei Energynomics Magazine va fi lansat miercuri, 23 martie, în cadrul Spring Cocktail 2022! Și aceasta ediție va fi accesibilă online, gratuit, alături de toate celelalte numere anterioare.

ENERGYNOMICS MAGAZINE ONLINE

184 de pagini de interviuri, analize și opinii, integral bilingve, la cea mai bună calitate grafică, sunt disponibile acum pentru toți cei interesați de actualitatea industriei energetice din România. În câteva săptămâni va fi disponibilă și varianta tipărită, așa cum se întâmplă din decembrie 2013, pentru profesioniștii din industria energetică din România, managerii celor mai active companii și oficialii din autoritățile de reglementare cu atribuții în sectorul energetic.

COMANDĂ REVISTA la office @ energynomics.com

Pentru aceștia, abordăm temele de maximă actualitate, de la ghidurie de investiții lansate deja în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, la măsurile de răspuns la criza energetică provocată de războiul din Ucraina. Ne menținem  atenția asupra temelor de adâncime pentru industria energetică din România, de la tranziția verde, la automatizare și digitalizare ca soluții pentru optimizarea afacerilor industriale. Urmărim  proiectele de dezvoltate din sectorul de petrol și gaze, dar și din distribuția și furnizarea de energie, ale Nuclearelectrica și ale unor jucători europeni interesați de piața locală.

Câteva idei din cuprins

Distribuție Oltenia a continuat proiectele sale de smart metering, aprobând cu ANRE un plan de contorizare inteligentă a ariei sale operaționale care va include instalarea a încă 244.000 contoare până în 2024. Compania are în prezent pregătite propuneri de proiecte cu posibilă finanțare din fonduri europene de peste 200 milioane euro în rețele, iar planul său de investiții a inclus proiecte de peste 73 de milioane de euro în 2021, ne-a spus Ondrej Safar, CEO al CEZ România, în cadrul unui interviu exclusiv pentru Energynomics Magazine.

Offshore-ul românesc este cea mai sigură și mai valoroasă sursă de gaze pentru țară, consideră Mark Beacom, director executiv al Black Sea Oil and Gas (BSOG). Dacă proiectele de la Marea Neagră nu ar fi fost blocate în mod susținut de-a lungul anilor, producția de gaze din proiectul de dezvoltare Midia (MGD) al BSOG ar fi început deja în urmă cu 10 ani, a subliniat el în interviul acordat pentru Energynomics Magazine. El a anunțat că BSOG are în vedere dezvoltarea unor proiecte de energie regenerabilă – un proiect solar, unul eolian, precum și dezvoltarea la scală largă a producției de hidrogen offshore.

Gazele naturale, dar și energia nucleară constituie un elemente importante al securității în aprovizionare pentru Ungaria, ne-a spus Ferencz I. Szabolcs, președintele Consiliului de Administrație și CEO al FGSZ, operatorul sistemului de transport al gazelor naturale din Ungaria. El s-a referit la dezvoltarea infrastructurii pe parcursul ultimilor zece ani, prin care a fost creată o solidă capacitate de tranzit transfrontalier pentru gazele naturale între Ungaria și vecinii săi și în general, în regiunea Europei Centrale și de Sud-Est. Am mai aflat de la Ferencz I. Szabolcs că Ungaria intenționează să elimine treptat producția de energie pe bază de cărbune până în 2025 și să construiască noi centrale electrice pe gaz, iar FGSZ este nerăbdătoare să coopereze cu omologul său român Transgaz în domeniul hidrogenului.

Autorități și manageri, companii și experți din toate sectoarele energetice apar de asemenea în noul număr Energynomics Magazine. Între aceștia, Kurt Weber, Managing Director, Horvath & Partner, Alexandru Săndulescu, Înalt Consilier UE în domeniul energiei în cadrul Misiunii Înalților Consilieri ai Uniunii Europene pentru Republica Moldova, Radu Magdin, Analist global și consultant, Michal Wendolowski, Manager de tehnologii și politici climatice la Bellona Europa, Răzvan Encică, Director general al Phoenix Contact România, Alin Tănase, Climate & Energy Campaigner Greenpeace România, Naomi Chevillard, Consilier principal de politici în cadrul SolarPower Europe, Eirik Haugen, vicepreședintele Arbaflame pentru dezvoltarea afacerilor.

Menținem perspectiva integrată asupra întregii industrii, cu patru secțiuni distincte pentru fiecare mare sector – electricitate, petrol și gaze, regenerabile, termoficare – și o secțiune de interes general.

Puteţi vedea toate numerele anterioare în format electronic AICI.

Dacă vreţi să ne propuneţi o temă, o colaborare editorială sau publicitară, vă invităm să ne scrieţi pe adresa office @ energynomics.com. Pentru abonamente, vă invităm să folosiţi aceeaşi adresă office @ energynomics.com.

Un comentariu la „Pe 23 martie lansăm numărul 34 al revistei Energynomics, în cadrul Spring Cocktail 2022!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *