Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » Petrolul a început să se scumpească, tendinţa din 2009 s-ar putea repeta

Petrolul a început să se scumpească, tendinţa din 2009 s-ar putea repeta

27 aprilie 2015
Consumatori
Bogdan Tudorache

Pentru unii analişti, ţiţeiul brut este tranzacţionat în acelaşi grafic ca în 2009. Aceasta ar putea fi o veste foarte bună pentru investitorii care cred în aprecierea preţului, potrivit CNBC.

Astfel, Ari Wald, șef de analiză tehnică la Oppenheimer, a analizat declinul masiv al petrolui brut din anul 2008. După ce a pierdut aproape 80% din valoare, prețul petrolului a început să crească, faţă de minimele din 2009.

Or, Wald spune că graficul preţului țițeiului arată astăzi foarte asemănător celui trasat cu șase ani în urmă. „Dacă privim creşterea lunii februarie, vom vedea o mulțime de similitudini cu ritmul de la finalul anului 2008”, a spus el. La fel cum a făcut-o în graficul prezentat în 2009, petrolul este gata să crească din nou, spune Wald.

„Am tot spus că petrolul brut trebuie să se stabilizeze. Ei bine, s-a stabilizat, iar cea mai convingătoare dovadă a fost străpungerea pragului de 54 dolari.”

Țițeiul a stagnat la 54 de dolari pe baril de mai multe ori în acest an, dar a reușit să se ridice peste acest nivel miercurea trecută, apoi și-a continuat creşterea de la sfârșitul săptămânii trecute.

„Acesta a fost cel mai important punct de creştere pentru petrol de până acum, iar acum cred că se pregăteşte instalarea într-un coridor de mijloc al intervalului de 60-70 de USD”, a spus analistul. „Cred că acestea vor fi tranzacţiile pe termen scurt, cu un baril în apreciere”.

În același timp, Wald atrage atenţia că „structura pe termen lung este încă slabă, deci probabil va exista o presiune pe vânzare, odată cu venirea lunilor de vară”.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *