Acasă » Regenerabile » PPC Renewables anunță construcția unei noi centrale eoliene de 140 MW în estul României

PPC Renewables anunță construcția unei noi centrale eoliene de 140 MW în estul României

31 iulie 2024
Eolian
energynomics

O nouă centrală eoliană, cu o capacitate instalată de 140 MW, la Deleni, în județul Vaslui, se adaugă dezvoltării organice a portofoliului de surse regenerabile de energie al PPC Renewables.

Noua centrală eoliană este proiectată cu 23 de turbine GE Vernova de 6.1 MW și va fi conectată la rețea până la sfârșitul anului 2025. Având în vedere potențialul eolian ridicat al regiunii, generarea anuală estimată a centralei este de aproximativ 370 GWh pe an. Odată operațională, emisiile de CO2 vor fi reduse anual cu 215.000 de tone. La finalizare, proiectul este de așteptat să furnizeze suficientă energie pentru a alimenta echivalentul a aproximativ 62.000 de gospodării.

PPC Renewables operează în România un portofoliu existent de peste 700 MW. La finalizare, capacitatea totală instalată de surse regenerabile de energie a Grupului PPC în țară va ajunge la aproximativ 850 MW. Grupul PPC pune bazele pentru a conduce transformarea energetică a României, crescând capacitatea totală instalată în țară la peste 2 GW până la sfârșitul anului 2026, cu un plan de investiții ambițios, care îl va poziționa dinamic în domeniul surselor regenerabile de energie.

Grupul PPC are în prezent o capacitate totală instalată de surse regenerabile de energie de 4.7 GW atât în Grecia, cât și în România, fiind cel mai important furnizor de energie electrică din sud-estul Europei, cu un portofoliu solid de 20 GW, trasând drumul până în 2030 și mai departe.

PPC Renewables, o subsidiară deținută integral de Grupul PPC, investește în puterea naturii pentru a promova generarea de electricitate verde și proiectele de stocare a energiei. PPC Renewables, pe lângă marile ferme fotovoltaice și eoliene pe care le construiește, inovează în sud-estul Europei prin activitățile sale în toate formele de energie regenerabilă: eoliană, solară, hidro, geotermală și biomasa – biogaz.

 

 

1 thoughts on “PPC Renewables anunță construcția unei noi centrale eoliene de 140 MW în estul României”

  1. Înainte de toate, transmit respectul și mulțumirile mele celor de la PPC Renewables. În altă ordine de idei, ponderea producției de energie electrică din surse regenerabile, a fost în 2022 de doar 24,14%. În rândul statelor membre UE, cea mai ridicată pondere a surselor de energie regenerabilă în consumul brut de electricitate în 2022 se înregistra în Suedia (66%), Finlanda (47,9%), Letonia (43,3%), Danemarca (41,6%), Estonia (38,5%), Portugalia (34,7%), Austria (33,8%), Lituania (29,6%), Croația (29,35%) și România (24,14%). La polul opus se află Irlanda (13,1%), Malta (13,4%), Belgia (13,8%) și Luxemburg (14,4%). Ponderea medie pe UE – conform aceleiași surse (EUROSTAT) – este de 23%. Țin să clarific două aspecte, celor care ar putea fi tentați să-mi spună că suntem peste media UE. Primul. Ponderea în România (24,14%) este cu nici două procente mai mare decât media în UE. Nu cu 12% sau 15%, cum ar fi de dorit. Deși primele trei clasate sunt în nordul Europei, unde au doar trei luni pe an soare în adevăratul sens al cuvântului, ponderea este aproape dublă sau aproape triplă. Al doilea. Ponderea în România (24,14%) este în continuare mică în raport cu potențialul țării, pentru că: 1. Rețeaua de distribuție și transport este foarte veche și oricum nu ajunge în toate gospodăriile din țară. Altfel spus, nu este electrificat și ultimul cătun. Altfel consumul ar crește, iar ponderea ar fi și mai mică. 2. Cel puțin șase milioane de români, plecați la muncă în străinătate, nu consumă energie aici. Altfel consumul ar fi mult mai mare și implicit ponderea și mai mică. Nu trebuie și nici nu putem șă ne culcăm pe o ureche. Dar hei …. ! Să mulțumim din inimă partidului! Cum care partid!? Partidul Sărăciei și Distrugerii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *