Acasă » Electricitate » Premiera anului – candidaturile anului 2022 la Energynomics Awards

Premiera anului – candidaturile anului 2022 la Energynomics Awards

4 decembrie 2022
Electricitate
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2022 la premiile Energynomics, cu secțiunea “Premiera anului” – o categorie susținută de Photomate. S-au înscris șase proiecte. Numai unul dintre ele va fi recompensat în cadrul Galei din 8 decembrie, dar fiecare companie și toți oamenii implicați în aceste proiecte merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2022 prin reușitele sale!

a

Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE

Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE este o organizație profesională, neguvernamentală, nonprofit, apolitică, independentă, înființată în anul 2022, care a implementat deja proiecte utile domeniului energetic. Membrii AIEE pot fi persoane fizice, profesioniști în domeniul energetic, electric sau domenii conexe. În prezent sunt 46 de membrii individuali, iar 26 de studenți desfășoară activități de voluntariat în cadrul asociației.

În primul an de la înființare au fost implementate următoarele proiecte: “Forumul Carieră în industria energetică”, 9-14 mai 2022, „Zilele Cariere în industria energetică”, 31 octombrie-04 noiembrie 2022. AIEE a organizat peste 10 vizite tehnice la principalele obiective energetice (CNE Cernavodă, CHE Porțile de Fier 1, CHE Lotru Ciunget, CHE Vidraru, CET Vest, CEF Mireasa, etc).

 

Delgaz Grid – Proiectul 20HyGrid

Scopul proiectului este atât de a analiza compatibilitatea și comportamentul elementelor rețelelor de distribuție existente, selectate în cadrul proiectului pilot, constând în amestecul de gaz natural și hidrogen în proporție de 20% în rețelele de distribuție a gazelor naturale și în instalațiile utilizatorilor. Proiectul se va desfășura în două etape. În prima fază, testele vor fi efectuate în poligonul propriu de antrenament al companiei din Mediaș. A doua fază are două etape și se va desfășura pe tronsoane de rețea din oțel și polietilenă selectate pentru acest proiect, la care sunt racordați clienții.

 

European Energy

Noul birou European Energy din București va sprijini ambiția grupului European Energy de a dezvolta, construi și opera un portofoliu de proiecte de energie regenerabilă la scară largă. European Energy își continuă extinderea activităților în România, având în curs de dezvoltare un portofoliu de 935 de MW de energie regenerabilă, cu 810 MW în domeniul energiei solare și 125 MW în domeniul energiei eoliene. Primul proiect de parc solar de 20 MW este pregătit pentru a fi construit, iar lucrările urmează să înceapă în 2023. De asemenea, compania a primit aprobarea de conectare la rețea pentru un alt proiect de 125 MW, care este în plină desfășurare.

Menlo Electric – Tehnologii fotovoltaice de ultimă generație

Menlo Electric sprijină activ tranziția României în domeniul energetic, dezvoltând parteneriate pe termen lung la nivel local, aducând totodată mai aproape de utilizatori beneficiile unor branduri consacrate.

Menlo Electric S.A )Polonia) este distribuitorul fotovoltaic cu cea mai rapidă creștere din Europa și Orientul Mijlociu. Compania a fost încă de la început concepută ca distribuitor internațional. Livrează mărfuri în valoare de peste 12 milioane de euro lunar, în peste 27 de țări. Menlo Electric este unul dintre principalii 5 distribuitori din UE al mărcilor fotovoltaice Jinko Solar și Risen Energy, precum și distribuitor oficial în UE pentru JA Solar, Sungrow, SolarEdge și FoxESS.

 

Nuclearelectrica – Proiectul reactoarelor mici modulare

Pe 24 mai 2022, Nuclearelectrica, NuScale si Nova Power & Gas (proprietarul amplasamentului) au semnat un Memorandum de Înțelegere (MOU) pentru a analiza dezvoltarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din România pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doicești, județul Dâmbovița. NuScale va sprijini Nuclearelectrica în evaluarea acestei tehnologii și, împreună, cele două companii vor adopta măsurile pentru dezvoltarea unei centrale NuScale cu 6 module, 462 MWe, în această decadă. Parteneriatul servește drept catalizator pentru implementarea SMR în alte state din Regiunea celor 3 Mări care sunt în proces de decarbonare.

 

Transelectrica – DigiTEL Alba Iulia

Proiectul pilot DigiTEL Alba Iulia de retehnologizare a stației 220/110/20 kV Alba Iulia în concept digital reprezintă proiectul fanion în domeniul cercetării și inovării din Transelectrica, prin care se va defini modelul de stație electrică a viitorului la nivel de industrie. Stația digitală va fi un element de bază pentru creșterea siguranței, productivității și fiabilității Transelectrica și pentru reducerea costurilor în managementul stației.

Conceptul de Stație digitală Transelectrica va promova tehnologiile inovatoare asociate acestui concept, ținând cont de soluțiile promovate de către cei mai buni furnizori în domeniu (Best in Class): Stație digitală, Digital Twin, Realitate augmentată, Asset Management, Sisteme expert bazate pe tehnologii de inteligență artificială și cloudificare, Scanare și Modelare 3D, Smart Lab, Soluții moderne de învățare parte a platformei de E-learning, Clădire inteligentă și pasivă, Tehnologii cu impact redus asupra mediului (ex. Transformatoare de putere cu ulei ecologic), Smart Metering, Iluminat inteligent, Geographic Information System, Outage Management System, Soluție de optimizare a consumurilor proprii (fotovoltaic + stocare), E-mobility.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *