Premierul Nicolae Ciucă a salutat, luni, decizia Comisiei Europene privind aprobarea unei scheme de ajutoare de stat în valoare de 149 de milioane de euro pentru sprijinirea producției de hidrogen din surse regenerabile, subliniind că, astfel, România este mai aproape de materializarea obiectivelor pe care şi le-a propus prin Planul Național de Redresare şi Reziliență în materie de energie verde.
„Salut decizia de astăzi a Comisiei Europene şi am încredere în capacitatea noastră de a absorbi aceste fonduri prin proiecte care ne vor ajuta să reducem dependența de combustibili fosili şi să dezvoltăm în țară producția de hidrogen din surse regenerabile. Diversificarea surselor de energie este o prioritate, mai ales în contextul actual, iar orientarea către surse alternative este firească, din grijă față de mediu şi față de generațiile viitoare”, a precizat Ciucă, potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.
Potrivit prim-ministrului, autoritățile de la Bucureşti vor continua într-o manieră „coordonată” şi „coerentă” eforturile pentru atingerea la termen a țintelor şi jaloanelor asumate prin PNRR.
„Avem periodic discuții de lucru în cadrul Comitetului de Monitorizare a Planului Național de Redresare şi Reziliență pentru a fi la zi cu evoluția demersurilor care se fac la fiecare nivel. Valorificăm toate oportunitățile de finanțare pe care le avem prin Mecanismul de Redresare şi Reziliență al UE, având în vedere că pentru 85% din apelurile de proiecte competitive din PNRR, inclusiv schemele de ajutor de stat, avem stabilite termene de lansare în 2022. La nivelul Guvernului, avem pregătite soluțiile pentru asigurarea cofinanțărilor necesare implementării lor şi pentru a pune în valoare banii europeni în beneficiul cetățenilor români şi al economiei naționale”, a susținut Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.
Comisia Europeană a aprobat, luni, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă de ajutoare a României în valoare de 149 de milioane euro pusă la dispoziție prin intermediul Mecanismului de redresare şi reziliență („MRR”) pentru a sprijini producția de hidrogen din surse regenerabile.