Costul de producție al bateriilor, una dintre cele mai scumpe componente ale mașinilor electrice, va scădea cu 60% până în anul 2025, având ca bază de referință anul 2016. Astfel, dacă anul trecut costul de producție al bateriilor cu litiu era de 270 de dolari/KWh, în 2025 acesta va scădea la 110 dolari.
Estimarea apare în prezentarea anuală pentru investitori și jurnaliști făcută de grupul Enel, și are la bază date Bloomberg New Energy Finance făcute publice la jumătatea acestui an, conform economica.net.
Ca atare, odată rezolvată parțial problema tehnologiei, marile companii de utilități anunță de acum intenția de a furniza și energie electrică pentru mașinile electrice. Enel a anunțat, la același eveniment, că ținta sa este de a pune în operare 313.000 de stații de încărcare a mașinilor electrice, pe toate piețele în care este prezent, la nivelul anului 2020.
La nivel global, vânzările de vehicule electrice și hibride au depășit 287.000 de unități în perioada iulie-septembrie 2017, cu 63% mai mult decât în perioada similară a anului trecut și cu 23% mai mult decât în al doilea trimestru, potrivit unui raport publicat marți de Bloomberg New Energy Finance.China a fost responsabilă pentru mai mult de jumătate din vânzările globale în condițiile în care piața sa de automobile electrice s-a dublat pe fondul eforturilor guvernului de a combate poluarea.
Bloomberg New Energy Finance se așteaptă ca vânzările globale de automobile electrice să treacă pentru prima dată pragul de un milion de unități. Piața de transport electrificat încep să se extindă pe măsură ce infrastructura de încărcare devine mai accesibilă iar constructorii lansează modele cu o autonomie mai mare.
În 2017 mulți importanți constructori auto începând de la Jaguar Land Rover și până la Volvo Cars au anunțat că în următorii ani vor să introducă pe piață versiuni electrice ale vehiculelor lor.