Oil Terminal Constanța, operatorul terminalului petrolier de stat de la Marea Neagră, a raportat anul trecut un profit de 5 milioane lei, în scădere cu 67% față de anul anterior, potrivit datelor preliminare transmise marți Bursei de Valori București (BVB). Veniturile din exploatare au scăzut cu 2% anul trecut, la 158,4 milioane lei.
De asemenea, la 31 decembrie 2017 datoriile pe termen lung în sumă de 59,66 milioane lei au înregistrat o creștere cu 66% față de anul 2016, la 35,95 milioane lei, în principal ca urmare a încheierii unui contract de credit pentru investiții în valoare de 26,77 milioane lei, contract încheiat în data de 2 august 2017 cu Bancpost. Până acum din acest credit s-au decontat lucrări în valoare de 21,3 milioane lei, conform News.ro.
Nivelul valoric realizat al obiectivelor de investiții a fost de 28,9 milioane lei, înregistrându-se o creștere cu 23% față de nivelul planificat (23,56 milioane lei), ca urmare a scăderii cantităților derulate cu 4,6%.
Compania are aproape 950 de salariați.
Principalul acționar este statul român prin Ministerul Energiei, deținând 59,62% din capitalul social.
Oil Terminal Constanța are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi și este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea țițeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide și alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export și tranzit.
Principalii competitori pe piață internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galați, Frial SA Constanța și Minmetal SA Constanța.
Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de aproape 105 milioane lei.