Specialiștii în energie și specialiștii în agricultură își unesc forțele pentru a lansa o campanie de informare și conștientizare a oportunităților și provocărilor prezente și viitoare în economia resurselor! La inițiativa energynomics.ro și TMT PR lansăm o campanie despre modele de utilizare a energiei într-un mod mai eficient și tranziția către o economie mai competitivă – „Bioeconomie și eficiență energetică în industria agroalimentară”.
Despre campanie
Campania are scopul de informare și educare a factorilor de decizie din agricultura și industria alimentară din România, din autoritățile publice și din companii – de la start- up-uri și IMM-uri, la întreprinderile cele mai mari. Obiectivul asumat este să impulsionăm dialogul și colaborarea între factorii de decizie din cele două industrii conexe, pentru o mai bună înțelegere cu privire la necesitatea și beneficiile aplicării auditurilor energetice, cu exemple de acțiuni și tehnologii pentru creșterea eficienței energetice.
Campania se va desfășura în limba română, sub titlul “Bioeconomie și eficiență energetică în industria agroalimentară“ – un nume care aliniază concepte, informații și soluții menite să promoveze eficiența energetică în rândul publicului țintă.
Inițiativa survine celor trei ani consecutivi în care energynomics.ro a organizat campania de popularizare “Eficiență energetică pentru rezultate care contează”, cu scopul de informare și educare a factorilor de decizie din autoritățile publice și din companii – de la start-up-uri și IMM-uri la întreprinderile cele mai mari. Primele două campanii s-au desfășurat pe parcursul anilor 2017 și 2018.
Concept
“Bioeconomie și eficiență energetică în industria agroalimentară“ – este un concept menit să acopere principalele domenii de acțiune și instrumentele utile pentru reducerea amprentei energetice și a costurilor cu energia pentru beneficiari, entități active în agricultură, în prelucrarea produselor alimentare, depozitarea conservarea și transportul alimentelor. Eficiența energetică este obligatorie pentru o dezvoltare solidă și, de asemenea, o condiție prealabilă pentru succesul oricărei organizații, de la cele mai mici la cele mai mari.
Bioeconomia poate transforma algele în combustibil, poate recicla plasticul, poate transforma deșeurile în mobilier sau îmbrăcăminte noi sau poate transforma subprodusele industriale în îngrășăminte ecologice. Acesta are potențialul de a genera un milion de noi locuri de muncă ecologice până în 2030.
În intervalul iunie-noiembrie 2019, am programat 3 conferințe menite să contureze o abordare comună între energie și agricultură, identificând atât oportunitățile comune celor două sectoare, cât și nevoile specifice, prezentând soluțiile existente în vederea maximizării profitabilității.
În fiecare eveniment, vorbitorii invitați abordează teme precum: automatizare, cogenerare, energie din deșeuri, depozitare și transport la temperatura controlată, prosuming, HVAC.
Evenimentele anului 2019
- 20 iunie, Brașov – Eficiență energetică în industria agroalimentară – articol de follow-up
- 3 iulie, Timișoara – Bioeconomie – proiecte în curs și idei noi – articol de follow-up
- 6 noiembrie, Cluj-Napoca – Afaceri profitabile în bioeconomie
Fiecare eveniment include sesiune de prezentări, dezbateri și networking, precum și o vizită aplicată, în teren!
Conferințele din cadrul campaniei “Bioeconomie și eficiență energetică în industria agroalimentară”, se bucură de susținerea partenerilor noștri – Ridgid-Emerson, ABB România, Control Point powered by Valmet, Eaton Electric, dar și de parteneri strategici precum AIIR-FV, SAMER.
Participare
Pe baza invitației lansate de energynomics.ro sau TMT PR, accesul la conferințe este gratuit și deschis tuturor profesioniștilor din economia românească: factori de decizie din agricultura și industria alimentară din România, autoritățile publice și din companii – de la start-up-uri și IMM-uri la întreprinderile cele mai mari, companii de tip ESCO, experți și organizații profesionale, manageri energetici acreditați, mediul academic. Ne poți scrie la office at energynomics.ro pentru a solicita o invitație!
Abordări sugerate
I. Producție de energie și resurse primare
- Biocarburanți
- Biogaz
- Deșeuri agricole și animale
- Prosuming (eolian, solar, geotermal)
- Culturi energetice și silvicultură
- Independență energetică
- Mobilitate electrică
- Emisii de CO2
- Integrarea energiilor regenerabile
II. Consum de energie
- Carburanți (motorină)
- Energie termică (sere, solare, instalații de uscare, procesare etc)
- Audit, monitorizare, raportare și măsuri de eficiență energetică
- Automatizare (IoT) pentru eficiență energetică
- Optimizarea achiziției de energie
- Rețele inteligente
- Soluții în afara rețelei
- Energie ECO din deșeuri
- Valorificarea surplusului energetic
III. Finanțare pentru eficiență energetică
- Condițiile necesare și partenerii optimi pentru accesarea cu succes a diverselor facilități de finanțare a eficienței energetice în agricultură