Termenul de depunere a proiectelor pentru reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane a fost prelungit până la 21 mai, după ce Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a emis marți ordinul de modificare a Ghidului solicitantului pentru proiectele de reducere a emisiilor de carbon în zonele urbane finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.
Este vorba atât despre apelurile de proiecte pentru regiunea de dezvoltare București-Ilfov și celelalte regiuni, cât și despre cele dedicate Deltei Dunării. Principalele modificări sunt incluse în sinteza modificărilor la Ghidul solicitantului, publicat pe site-ul www.inforegio.ro și se referă mai ales la prelungirea perioadei de depunere a proiectelor până la data de 21 mai 2018, ora 12.00, precum și la posibilitatea încheierii Acordurilor-cadru de parteneriat pentru colaborarea dintre administrațiile bazinale de apă și solicitanții de finanțare reprezentați de UAT (orașul/municipiul/județul/comuna), în cazul în care proiectul prevede executarea unor lucrări de construire pe albiile și/sau malurile râurilor, conform News.ro.
Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare. Alocarea estimată se ridică la 8,25 miliarde euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin FEDR, iar 1,5 miliarde de euro – contribuția națională. Autoritatea de Management a programului funcționează la nivelul MDRAP.
Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 finanțează proiecte care contribuie la obiectivul general de creștere a competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii și serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să își poată gestiona în mod eficient resursele și să își valorifice potențialul de inovare și de asimilare a progresului tehnologic.