Acasă » Interes general » Dezvoltare profesională » Proiectul CSS Lab a dezvoltat tehnici și instrumente utile pentru stocarea energiei în municipalități și orașe

Proiectul CSS Lab a dezvoltat tehnici și instrumente utile pentru stocarea energiei în municipalități și orașe

29 noiembrie 2022
Dezvoltare profesională
energynomics

În cadrul Conferinței finale a proiectului CSSC Lab care a avut loc la Zagreb, Croația în perioada 10 și 11 noiembrie 2022 partenerii proiectului au prezentat părților interesate, dar și publicului doritor să participe la eveniment, rezultatele proiectului CSSC Lab din ultimii 3 ani, informații de real interes din domeniul stocării energiei și cuplării sectoriale precum și investițiile demonstrative realizate în cadrul proiectului.

Evenimentul a fost organizat de REGEA – Agenția Regionala de Energie din Nord-Vestul Croației – partenerul coordonator al CSSC Lab, la care a participat și delegația ALEA, în calitate de partener național responsabil cu implementarea activităților proiectului în România. Evenimentul a fost difuzat simultan și online pentru cei care nu au putut participa fizic la conferință reunind un număr mare de participanți printre care s-au regăsit și un număr semnificativ de părți implicate din România.

Proiectul CSSC Lab (Laboratorul pentru stocarea energiei durabile și cuplare sectorială în orașe), cofinanțat prin Programului Transnațional Dunărea (INTERREG), reprezintă o inițiativă comună a 17 parteneri din 11 țări europene. proiect care se apropie de final. În aproape trei ani de colaborare intensă, au fost dezvoltate o serie de tehnici și instrumente foarte utile pentru a sprijini dezvoltarea de soluții tehnologice pentru municipalități și orașe în domeniul stocării energiei și cuplării sectoriale (CSSC). Domeniul este deosebit de important în momentul actual pentru autoritățile locale europene iar inițiativele locale legate de acesta reprezintă priorități actuale pentru atenuarea efectelor crizei energetice din Europa si in special creșterea securității energetice.

Lucrările conferinței s-au desfășurat la Centrul Energetic Demonstrativ din Bračak și apoi la Zagreb, fiind o oportunitate pentru parteneri să promoveze în rândul participanților la conferință una dintre investițiile realizate în cadrul proiectului, și anume implementarea unor soluții de stocare a energiei și cuplare sectorială într-o clădire reabilitată de patrimoniu din regiune. Printre rezultatele notabile pe care partenerii le-au prezentat în cadrul conferinței s-au numărat și cele 11 planuri regionale pentru dezvoltarea domeniului CSSC în regiunile implicate, soluțiile model CSSC elaborate pentru susținerea autorităților locale în identificarea celor mai potrivite aplicații în regiunile lor, sesiunile de formare pentru dezvoltarea capacității autorităților locale în domeniul CSSC. De asemenea s-a prezentat pe larg și platforma online a proiectului care oferă sprijin autorităților în implementarea soluțiilor CSSC, prin punerea la dispoziție a unor instrumente tehnice pentru identificarea soluțiilor CSSC adecvate, prin prezentarea unor cazuri de bună practică și prin detalierea diferitelor soluții CSSC prezentate într-o manieră în care cei interesați pot afla informații relevante despre tehnologii și echipamente CSSC.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *