Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » Rafinăria Arpechim devine depozit de ţiţei pentru OMV Petrom

Rafinăria Arpechim devine depozit de ţiţei pentru OMV Petrom

energynomics

CEO OMV Petrom Mariana Gheorghe a declarat că OMV Petrom va transforma o parte din instalațiile rafinăriei Arpechim Pitești într-un depozit de țiței. Rafinăria a fost cumpărată cu 13 milioane de euro în 2009 și se află în stare de conservare de trei ani. Deși în februarie Mariana Gheorghe declara că dacă nu va găsi un cumpărător pentru ea o va demola, planurile s-au schimbat și instalațiile de depozitare a produselor petrochimice urmează să fie autorizate ca depozite de țiței.

„Activitatea de la Arpechim s-a oprit, dar ceea ce facem este să repoziţionăm o parte din activele de acolo ca terminal, ca depozitare pentru produsele şi ţiţeiul pe care îl realizăm în companie. Chiar dacă majoritatea instalaţiilor sunt oprite, sunt în conservare, unele, şi anume cele legate de depozitarea produselor, sunt încă în operare şi trebuie să fie autorizate, având în vedere că ele vor fi depozite pentru produsele noastre”, a afirmat Mariana Gheorghe.

Aceasta a afirmat și că vor continua dialogul cu autoritățile române care s-au arătat interesate de rafinăria Arpechim în contextul unei posibile privatizări a Oltchim. „Noi suntem în continuare în dialog cu autorităţile române care, în contextul discuţiilor pentru privatizarea Oltchim, ne-au sugerat că s-ar putea să existe interes şi asupra rafinăriei Arpechim şi vom purta discuţii cu cine este interesat de o astfel de tranzacţie”, a subliniat Mariana Gheorghe.

Atât OMV Petrom cât și Oltchim au anunţat marţi rezultatele financiare obţinute în primul semestru din 2013. Astfel, datele arată că profitul net al grupului Petrom a urcat cu 18% în S1, la circa 2,4 miliarde lei, chiar în condițiile în care vânzările au coborât cu 5%, la aproape 11,6 miliarde lei. Pe aceeași perioadă de timp analizată, Oltchim a înregistrat pierderi de 147,4 milioane lei, mai mici faţă de cele de 182,2 milioane lei, în condiţiile în care gradul de utilizare a capacităţilor de producţie a fost la jumătate faţă de prima jumătate a anului 2012, din cauza lipsei capitalului de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *