Acasă » Interes general » Raportările ESG ar trebuie luate în considerare și de către IMM-uri

Raportările ESG ar trebuie luate în considerare și de către IMM-uri

21 martie 2023
Eolian
energynomics

Deși nu sunt obligatorii pentru IMM-uri, raportările ESG ar trebui să le preocupe prin prisma relațiilor de afaceri pe care le au cu firmele mari, pe care legea le obligă la respectarea principiilor acestei noi tendințe globale. În caz contrar, firmele mici riscă să fie excluse de pe listele de parteneri ale firmelor mari.

”Toate băncile au apetit față de industria regenerabilă din două considerente”, a declarat Sebastian Staicu, Structured and Sustainable Finance BCR, la conferința „Mai multe regenerabile pentru România”, organizată de Energynomics. „Primul este prețul energiei și contextul geopolitic care ne-a trezit pe toți și aici nu vorbim doar de energie regenerabilă, ci și de eficiență energetică. Apoi, există un trend la nivel global, regional și local – ESG. ESG e îmbrățișat la nivel politic, bancar și e direcția în care credem cu toții și pe care vrem să o susținem.”

Prevederile Green Deal înseamnă cu adevărat o schimbare de paradigmă. Este o tranziție dinspre o economie care arată într-un fel, cu anumite comportamente de business, către e economie nouă, iar ESG – Environment, Social, Governance / Mediu, Social, guvernanță – înseamnă responsabilitate și luarea în considerare și a altor aspecte în afara celui financiar.

Pentru industria energiilor regenerabile, standardele internaționale ESG înseamnă emisii scăzute, durabilitate, atenție la deșeuri, atenție la biodiversitate și atenția la impactul asupra comunităților și a societății în integralitate.

”Aceste principii devin din ce în ce mai clar definite. Chiar dacă IMM-urile nu sunt vizate de obligativitatea raportărilor ESG, ele vor trebui să se gândească la acest aspect din prisma relației cu clienții sau cu furnizorii lor, companii mari. Noi le spunem clienților ce înțelegem noi prin sustenabil, nu vrem să o luăm înaintea țării, ci vrem să facem lucrurile împreună”, a adăugat Staicu.

Conferința „Mai multe regenerabile pentru România” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor noștri între care ABB, ACE Industrial Software, BCR, Consolight, Eaton Electric, Elektra Renewable Support, EnergoPower, European Energy, Finder, Geminox, Huawei, ING Bank, LAPP Romania, Marsh & McLennan Companies, Phoenix Contact, Photomate, Prime Batteries Technology, REI Grup, Renomia-Gallagher, Valmont, Volt, Wiren România, Wise Finance Solutions.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *