Montajul de centrale fotovoltaice în România a început să respecte standardele de calitate mai ales în ultima jumătate de an, după ce, până la mijlocul anului 2022, multe instalații erau construite fără a se ține cont de aceste cerințe.
”Echipa noastră din România a acumulat un know-how considerabil în ultimul an. Dacă până acum șase luni se făceau montaje fără să se țină cont de ceva anume, în ultimele șase luni se vede un trend către calitate”, a declarat Răzvan Encică, Managing Director la Phoenix Contact România, la conferința „Mai multe regenerabile pentru România”, organizată de Energynomics.
Proprietarii de centrale fotovoltaice încep să fie tot mai interesași de creșterea eficienței centralelor și de soluțiile tehnice care pot conduce la astfel de rezultate. Encică a precizat că nerespectarea standardelor în montarea centrajelor solare poate provoca sau chiar defectarea instalațiilor.
”Energiile regenerabile sunt acum marea vedetă a energeticii la nivel mondial. Nu e nimic mai spectaculos decât ele și ele vor trebui să salveze lumea. Trebuie să fim responsabili cu ce instalăm și să urmăm standardele de calitate. Purtăm pe umeri povara unui viitor mai bun pentru noi și copiii noștri”, a adăugat el.
Grupul german din care face parte Phoenix Contact România are peste 100 de fabrici în 60 de țări și are afaceri anuale de 4 miliarde de euro. Compania are peste 20.000 de angajați și în acest an a împlinit 100 de ani de la înființare.
Strategia companiei pentru următorii zeci de ani este subsumată ideii de All Electric Society și este fundamentată pe trei piloni, respectiv electrificare, automatizare și interconectarea tuturor sectoarelor economiei.
DESCARCĂ PREZENTAREA LUI RĂZVAN ENCICĂ
”Noi credem că viitorul este electric, poate că nu complet electric, poate în combinație cu altceva. În același timp, suntem convinși că energia regenerabilă trebuie să fie principala sursă de energie la nivel global, dar ea va trebui să fie accesibilă oricui, spre deosebire de ceea ce se întâmplă în prezent”, a mai spus Encică.
Conferința „Mai multe regenerabile pentru România” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor noștri între care ABB, ACE Industrial Software, BCR, Consolight, Eaton Electric, Elektra Renewable Support, EnergoPower, European Energy, Finder, Geminox, Huawei, ING Bank, LAPP Romania, Marsh & McLennan Companies, Phoenix Contact, Photomate, Prime Batteries Technology, REI Grup, Renomia-Gallagher, Valmont, Volt, Wiren România, Wise Finance Solutions.
Pingback: Răzvan Encică: Viitorul este electric, dar trebuie construit cu responsabilitate - Piramid Energy