Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, a devenit membru al Consiliului European pentru Relații Externe (ECFR), una dintre cele mai prestigioase organizații europene în domeniul relațiilor externe.
Organizația reuneşte aproximativ 300 de personalități europene, aproximativ 20 de foşti şefi de stat şi de guvern, foşti şi actuali comisari europeni, miniştri şi membri ai parlamentelor naționale şi ai celui european.
„Suntem încântați să vă invităm să deveniți membru al Consiliului ECFR pentru un mandat de doi ani, care poate fi reînnoit. ECFR este singurul think tank paneuropean cu misiunea de a promova dezvoltarea unei politici externe şi de securitate europene coerente, eficiente şi bazate pe valori. Oferim un spațiu de întâlnire sigur pentru decidenți şi influenceri pentru a face schimb de idei pentru acțiuni comune, pentru a promova dezbateri informate despre rolul Europei în lume şi pentru a construi coaliții paneuropene pentru schimbare. Consiliul este cea mai puternică şi mai vizibilă expresie a identității paneuropene a ECFR. În calitate de membru al Consiliului ECFR, deveniți parte a unei comunități strategice unice cu peste 300 de politicieni renumiți, lideri de afaceri, reprezentanți ai societății civile, academicieni şi jurnalişti din peste 30 de țări europene. Prin intermediul rețelelor individuale şi al angajamentului colectiv cu politicile ECFR şi inițiativele de advocacy, membrii Consiliului nostru promovează şi europenizează dezbaterile naționale cu privire la cele mai urgente priorități şi provocări de politică externă ale Europei”, scrie în invitația primită de Răzvan Nicolescu.
Acesta a declarat, pentru Agerpres, că a acceptat „cu plăcere” invitația de a face parte din această organizație prestigioasă care sprijină prin activitatea sa proiectul european.
„Sper să contribui la succesul său aducând o perspectivă românească, mai ales pe tema schimbărilor climatice şi a energiei”, a spus Răzvan Nicolescu.
El a subliniat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că le-a comunicat celor trei coordonatori ai organizației (Carl Bildt, fost prim-ministru al Suediei, Norbert Rottgen, membru al Parlamentului Germaniei si Lykke Friis, fost ministru danez al Energiei şi Climei) dorința sa „de a contribui la succesul organizației, a proiectului Uniunii Europene pe care aceasta îl susține”.
În 2022, din România au fost doi membri în ECFR: ambasadorul Sorin Ducaru, directorul Agenției Spațiale Europene şi Ion Sturza, fost prim ministru al Republicii Moldova, care are dublă cetățenie.
Pingback: Răzvan Nicolescu, membru al Consiliului European pentru Relații Externe - Piramid Energy