Acasă » Evenimente » Responsabilitate socială – candidaturile anului 2018 la energynomics Awards

Responsabilitate socială – candidaturile anului 2018 la energynomics Awards

27 noiembrie 2018
Evenimente
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2018 la premiile energynomics.ro, cu secțiunea Responsabilitate socială. Numai unul dintre proiectele de mai jos va fi recompensat în cadrul Galei din 5 decembrie, dar fiecare dintre tinerii profesioniști nominalizați merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2018 prin reușitele sale!

CE Oltenia – Tehnologii de depoluare

CE Oltenia a aplicat cele mai bune tehnologii de depoluare, printre care instalațiile pentru îmbunătățirea calității aerului prin reducerea emisiilor de NOx. Instalațiile implementate la blocurile 6 SE Rovinari și 5-6 SE Turceni au fost demarate în 2017 și finalizate în 2018, în urma unei investiții de 30 de milioane de lei. Au fost redusă astfel concentrația de NOx din gazele de ardere de la 500 mg/nmc la mai puțin de 200 mg/nmc, respectând actualele prevederi legislative.

CE Oltenia – Învățământ dual

Ce Oltenia susține formarea profesională a peste 140 de tineri prin învățământ dual, în parteneriat cu unități de învățământ care îi califică în meserii / ocupații specifice domeniului de producere a energiei electrice, respectiv extracție lignit.

Durata unui contract cadru este de 3 ani, în perioada 2018-2021, elevii putând beneficia de stimulente alocate de CE Oltenia în valoare de circa 1,2 milioane de lei, între care: bursă lunară (200 de lei), bursă de performanță anuală de 300 de lei pentru primii 5 elevi din fiecare clasă, echipamente de protecție, echipamente tehnice, pregătire practică alături de cei mai buni profesioniști din cadrul companiei.

CEZ România – Generatorii de Bine

Concursul de proiecte „Generatorii de Bine”, parte a platformei de responsabilitate socială corporativă a Grupului CEZ în România, le propune angajaților să înscrie proiecte care vin în sprijinul sau rezolvă o problemă socială în comunitățile din care aceștia fac parte. Proiectele înscrise se încadrează în domeniile: educație, sănătate, protecția mediului sau dezvoltarea comunităților locale, iar suma maximă pe care o poate primi un proiect câștigător este de 5000 de euro. Aria de desfășurare cuprinde 9 județe din România: Dolj, Teleorman, Mehedinți, Argeș, Olt, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Constanța. Departajarea a fost realizată prin jurizarea de către 3 reprezentanți ai Grupului CEZ în România și un expert extern în proiecte de CSR, în funcție de: relevanță, obiective SMART, planificare realistă a activităților, buget realist și transparent, durabilitatea și impactul proiectului.

Aflat la a II-a ediție, concursul de proiecte „Generatorii de Bine” are la bază promovarea voluntariatului în rândul angajaților companiei și a inițiativelor cu impact pozitiv în comunitatea locală. În 2017 și 2018, grupul CEZ România a acordat 40.000 de euro pentru proiectele câștigătoare.

CEZ România – Maratonul Olteniei

Ajuns la cea de-a șasea ediție în 2018, Maratonul Olteniei constituie o inițiativă de tradiție pentru companie, combinând promovarea sportului în aer liber și implicarea în cauze sociale relevante pentru comunitatea locală. Conform primului Raport de Impact lansat de Grupul CEZ în România, până în 2016, evenimentul a numărat peste 13.800 de beneficiari, iar noutatea ediției din 2018 a fost reprezentată de sprijinirea a trei cauze sociale cu impact pozitiv asupra comunității locale din Oltenia.

Maratonul Olteniei găzduiește anual, în ultimul weekend din august, competiții de trail running și MTB. Pe parcursul celor două zile de concurs, concurenții și susținătorii acestora se pot bucura de activități tematice în zone amenajate din Parcul Zăvoi. Pe lângă promovarea unui stil de viață sănătos, ediția din 2018 și-a propus să răspundă nevoilor a 3 proiecte. Suma colectată din înscrieri a fost dublată de companie și împărțită direct proporțional cu numărul opțiunilor exprimate de participanți, către cauzele sociale.

NIS Petrol – Creștem România Rurală

”Creștem România Rurală” este un program de creare de valoare comună în cadrul comunităților în care NIS Petrol a desfășurat activități de prospecțiuni seismice și foraj de explorare. Mecanismul programului constă în invitarea reprezentanților comunităților locale să depună proiecte de interes pentru populația din zonă, din care este ales proiectul cu cel mai mare impact social, conform unor criterii clare de evaluare, precum: criteriul regional, anticipare, eficiență, unicitate, accesibilitate și transparență. Domeniile de interes incluse în program sunt dezvoltarea comunitară, protecția mediului, educația, cultura și sportul.

În perioada 2014-2018, suma totală alocată în România programului „Creștem România Rurală” a fost de peste 350.000 de euro, sub forma unor granturi oferite de NIS pentru 25 proiecte locale propuse de comunele pe a căror unitate administrativ teritorială NIS Petrol a desfășurat activități de prospecțiuni seismice și foraj al sondelor de explorare.

OMV Petrom – Tehnologie pentru studenții de la ASE

OMV Petrom a susținut Academia de Studii Economice din București (ASE) în modernizarea amfiteatrului „Grigore Moisil”, astfel încât aproximativ 1000 de studenți să beneficieze de cele mai bune condiții de studiu. Amfiteatrul a fost echipat cu echipament de proiecție video, amplificare sonoră, înregistrare video și videoconferință, precum și un sistem inteligent de iluminat, eficient din punct de vedere energetic, care poate fi programat în funcție de specificul activităților. Vechiul mobilier, instalat la inaugurarea clădirii în 1969, a fost înlocuit cu unul nou din materiale produse pe bază de nanotehnologie. Acestea oferă o durată de viață ridicată; au capacități de autoreparare, proprietăți antireflexive și anti-bacteriene. Fiecare scaun a fost de asemenea echipat cu prize proprii. Valoarea proiectului a însumat 160.000 de euro.

1 thoughts on “Responsabilitate socială – candidaturile anului 2018 la energynomics Awards”

  1. Pingback: Iată câștigătorii celei de-a șasea ediții a Galei energynomics Awards!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *