Ministerul Energiei ar putea pune piedici aprobării planului de administrare propus de Consiliul de Administrației (CA) al Electrica prin acordarea unui vot negativ dat de reprezentanții mandați de instituție, scrie cotidianul Bursa. Alături de planul de administrare, ar urma să fie respins și sistemul de bonusuri şi de remunerare a CA-ului Electrica.
Ziarul amintit menționează în context o declarație postată luni seară de fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, pe pagina sa de Facebook, care susține că există presiuni puternice pentru controlul politic al companiei și al bugetului de investiții.
„Se va încerca denigrarea managementului şi a administratorilor neexecutivi ai Electrica, pentru ca aceştia să plece. În CA-ul Electrica sunt câteva nume cu rezonanţă la nivel naţional şi internaţional”, susţine Răzvan Nicolescu, afirmând că motivul real al acestei atitudini este refuzul de a-l accepta pe secretarul de stat Bogdan Badea şi pe alţi 20 de membri de partid din ALDE diverse funcţii în companie. Reprezentanți din Ministerul Energiei au negat că ar exista un plan de înlăturare a administratorii aleși de acționari.
Potrivit planului de administrare, grupul are de gând să extindă activitatea de furnizare și distribuție, cu investiții în România și în regiune. Electrica îşi mai propune să îşi extindă portofoliul de afaceri, prin dezvoltarea „serviciilor cu valoare adăugată” aferente activităţilor de distribuţie şi furnizare, care pot fi oferite clienţilor. Grupul va lua în considerare alianţe/parteneriate cu alte companii, care au deja experienţă şi expertiză în furnizarea serviciilor inovative cu valoare adăugată pe pieţele de energie.
Pingback: Statul român dorește să păstreze controlul asupra Electrica