Consumul de energie regenerabilă al României a fost de 1,1 milioane tone echivalent petrol (tep), în 2013, cu 75,5% mai mare față de cel din anul precedent și a reprezentat 0,4% din consumul mondial de energie de pe acest segment, conform statisticilor British Petroleum.
Cel mai mare consum de energie regenerabilă a fost înregistrat în SUA — 58,6 milioane tep, China — 42,9 milioane tep, Germania — 29,7 milioane tep, Spania — 16,8 milioane tep și Brazilia — 13,2 milioane tep, conform Agerpres. În Uniunea Europeană, consumul de energie regenerabilă a fost, în 2013, de 110,6 milioane tep și a reprezentat 39,6% din totalul mondial.
60% din energia electrică produsă de Europa va fi regenerabilă în 2013
Până în 2030, energia regenerabilă va reprezenta 60% din producția totală de energie electrică a Europei, arată o prognoză Bloomberg, față de 40%, cât a fost în 2012. Saltul s-ar face pe baza investițiilor din sector în Europa, crezute a ss ridica la aproape 970 milioane de dolari în intervalul de timp studiat.
La nivel global, investițiile în regenerabile sunt estimate ca vor depăși 5 trilioane de dolari, însemnând 66% din tot ce se va investi în noi unități de producție. Fruntașă va fi zona Asia – Pacific, cu 2,5 trilioane de dolari. Continentul american va investi peste 810 milioane de dolari.
Rezidențialul și eolianul din largul coastelor vor reprezenta componente semnificative în investițiile europene din regenerabile, cred analiștii Bloomberg. “Din suma totală aproximativ 339 miliarde de dolari vor fi investiţi în panouri solare pe acoperiş şi 250 de miliarde de dolari pentru parcuri eoliene în mare”, a declarat directorul pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa al Bloomberg News Energy Finance.
Germania şi Marea Britanie vor construi aproximativ o treime din capacitățile noi de producție din Europa, cred cei de la Bloomberg. Alături de ele își vor crește semnificativ puterea de producție Italia, Franța și Spania, grație unor proiecte de mai multe zeci de Gigawați în eolian și fotovoltaic.
EY poziționează România pe locul 31 în topul atractivității privind investițiile în sectorul energiei regenerabile.
Consumul de energie regenerabilă al României a fost de 1,1 milioane tone echivalent petrol (tep), în 2013, cu 75,5% mai mare față de cel din anul precedent
ASTA E UN BANC EMIS DE IGNORANTII DE LA BP
CONSUMUL DE ENERGIE SE DOVEDESTE PRIN TRAVESAREA UNUI CONTOR AL UNUI BENEFICIAR DE ENERGIE ELECTRICA .
ORI NUMAI EMIL CALOTA NU STIE SA DECELEZE ENERGIA CONSUMATA DUPA SURSELE ACESTEIA . EU V-AM TRANSMIS O ANALIZA A EMITERII ENERGIEI EOLIENE .. GRATUIT .. IN DEZECHILIBRU .. PESTE GRANUTELE RO. …SI … NU M-A CONTRAZIS NIMENI