Acasă » Regenerabile » România urmează să adauge 10.000 MW în noi capacități de energie verde până în 2030

România urmează să adauge 10.000 MW în noi capacități de energie verde până în 2030

12 decembrie 2023
Electricitate
energynomics

Companiile private sunt invitate de ministerul Energiei să participe la proiectele menite să asigure realizarea tranziției energetice către o societate fără emisii de carbon, a declarat Dan Drăgan, secretar de stat în ministerul Energiei, cu ocazia celei de-a 11-a ediții a Galei Premiilor Energynomics.

„În perioada următoare, împreună cu mediul de afaceri, vrem să ne atingem țintele pe care ni le-am asumat la nivel de țară. Prin Fondul pentru modernizare și prin PNRR am elaborat scheme, ghiduri și am lansat apeluri pentru noi capacități de producere a energiei în concordanță cu planul de decarbonare a României”, a spus secretarul de stat.

România dispune de 2 miliarde de euro pentru sectorul regenerabil, de alte 2 miliarde de euro pentru investiții în transportul și distribuția energiei, precum și de 400 milioane de euro pentru unități noi de cogenerare de înaltă eficiență.

De asemenea, sunt disponibile fonduri de 590 milioane de euro pentru rețele de agent termic.

Prin investițiile vizate, România ar urma să adauge capacități de energie verde 10.000 MW până în 2030.

„Toate aceste sume au fost alocate, unele sunt deja în implementarea contractelor”, a afirmat Drăgan.

În plus, autoritățile apreciază că vor realiza și proiectul reactoarelor nucleare 3 și 4 de la centrala din Cernavodă, precum și reactoarele modulare mici în parteneriat cu SUA.

Energynomics Awards se bucură de susținerea și încrederea celor mai reputate instituții și asociații profesionale din domeniul energetic autohton. Proiectul Energynomics Awards este în cea mai mare măsură autofinanțat, propus și organizat de Energynomics și susținut în acest an partenerii săi: ADC, Alexandrion Group, Alive Capital,CIS Gaz, CEZ Romania, Datacor, E.On, Electrica, EnergoBit, EnergoPower, Enevo Group, Ensys, Exim Banca Românească, Huawei, ING Bank Romania, Kawasaki Gas Turbine Europe, Noark, Nofar Energy, OMV Petrom, OX2, Photomate, Renomia Gallagher, Rezolv Energy, Romgaz, Transelectrica, Transgaz, Volt, Waldevar, XP. Cu sprijinul Imsol, Sixt.

Parteneri strategici pentru ediția Energynomics Awards 2023 sunt ACCER, ACUE, AFEER, AIIR, CRE, EFdeN, EPG, FPPG, HENRO, PATRES, RPIA, RWEA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *