Acasă » Electricitate » România va ajunge la 25.000 de vehicule electrice înmatriculate până la finalul anului

România va ajunge la 25.000 de vehicule electrice înmatriculate până la finalul anului

25 octombrie 2022
Electricitate
energynomics

România va atinge borna de 25.000 de vehicule electrice înmatriculate până la finalul anului, iar Dacia Spring se menține în topul preferințelor, conform unui studiu realizat de Lektri.co.

Potrivit indexului Lektri.co, în intervalul ianuarie – septembrie 2022, s-au înregistrat 8.375 de noi vehicule electrice, cumulând, astfel, un total de 21.258 de unități în România.

Totodată, ultima lună din Q3 a adus cel mai mare număr de maşini electrice din acest an.

Cu o creştere de peste 250% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, în septembrie 2022 s-au înregistrat 1.373 de înmatriculări.

„Piața de mobilitate electrică se află într-un proces continuu de evoluție, cifrele ne demonstrează acest lucru, cu precădere în ultimii doi ani. Adoptarea vehiculelor electrice devine o tendință tot mai vizibilă şi în rândul românilor, iar creşterea acestei piețe trebuie susținută şi de o infrastructură dedicată solidă. Perspectivele sunt optimiste în acest sens, iar inovațiile din domeniu ne ajută să menținem ritmul accelerat de dezvoltare a acestui segment”, a declarat Claudiu Suma, CEO, Lektri.co.

Dacia Spring se menține, în continuare, în topul preferințelor românilor, înregistrând 642 unități înmatriculate doar în septembrie. Per total, în anul curent, au fost înscrise 4.168 de unități Dacia Spring, marcând o creştere de aproape 50% față de 2021 şi fiind urmată de Tesla Model 3, cu 651 înmatriculări în 2022, conform Agerpres.

În topul general, Dacia Spring se remarcă cu 7.234 de unități, pe locul doi se regăseşte Renault ZOE – cu 2.084, urmat de VW E-UP- cu 1.175 de unități.

Segmentul high-end (ce include modele ale mărcilor Audi, BMW, Mercedes – Benz şi Porche) a înregistrat 82 noi înmatriculări în primele nouă luni ale acestui an.

Raportat la infrastructura de încărcare, dacă luăm în considerare doar încărcătoarele publice, fără restricții, cele mai utilizate sunt cele AC Type 2 şi cele de tip fast-charger CCS/CHAdeMO.

Potrivit portalului Plugshare, în România se regăsesc 2.896 încărcătoare publice, iar numărul locurilor publice de încărcare a ajuns la 1.313.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *