Acasă » Petrol și Gaze » Procesare » Rompetrol Rafinare investeşte încă 11 milioane dolari în protecţia mediului

Rompetrol Rafinare investeşte încă 11 milioane dolari în protecţia mediului

24 iunie 2015
Petrol și Gaze
Bogdan Tudorache

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a investit peste 11 milioane dolari pentru punerea în funcţiune a primei Instalaţii de Separare Particule (ESP) din România. Construcţia poate asigura un nivel al conţinutului de pulberi emise în atmosferă de instalaţia de cracare catalitică de pană la patru ori mai mic faţă de limita prevăzută de legislaţia europeană de mediu, se arată într-un comunicat primit de energynomics.ro.

Noua instalaţie este parte a unităţii de cracare catalitică şi asigură funcţionarea tuturor proceselor acesteia în acord cu reglementările din domeniu.

”Investiţiile în proiectele tehnologice şi de mediu de peste 600 milioane USD realizate din 2008 până în prezent pe platforma Petromidia se înscriu în strategia KMG International de aliniere a tuturor activităţilor derulate la cele mai ridicate standarde europene de calitate, siguranţă şi mediu. Creşterea gradului de eficienţă şi de siguranţă a instalaţiilor rafinăriei, atât pentru angajaţi, cât şi pentru comunitatea în apropierea căreia ne desfăşurăm activitatea reprezintă o preocupare constantă pentru noi, iar prin creşterea capacităţii de prelucrare a rafinariei la 5 milioane de tone şi utilizarea acesteia la capacitate maximă am reuşit să ne reducem semnficativ amprenta impactului activităţilor asupra mediului înconjurător”, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov.

Dezvoltat în parteneriat cu Rominserv, contractorul general al KMG International, noul sistem implementat reduce particulele din gazele arse provenite din instalaţia de cracare catalitică. Înalta eficienţă a noii instalaţii constă în determinarea unui conţinut de pulberi în emisii de până la limita minimă de 13,32 mg/Nm3, sub limita prevăzută de lege (50mg/Nm3), în condiţiile funcţionării la capacitate maximă a instalaţiei de cracare catalitică.

Prin procesele sale tehnologice, instalaţia de cracare catalitică transformă materia primă grea în produse ușoare, precum benzină, gaze lichefiate, propilenă. Pe fondul funcţionării la debitul record de 160 de mc/h și a conversiei de 89 de procente greutate, instalaţia este considerată cea mai performantă unitate din România.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *