###author###
Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA) asigură guvernul de contribuția sa la finalizarea unei legi a redevențelor care sa fie reciproc avantajoasă pentru industrie și pentru întreaga economie românească, se arată într-un comunicat remis energynomics.ro.
„ROPEPCA salută declaraţia ministrului de Finanţe Darius Vâlcov care a dat asigurări că noua lege a redevenţelor va fi un „rezultat al specialiştilor, al celor care lucrează în branşă” şi îşi exprimă disponibilitatea necondiţionată pentru continuarea consultărilor cu Guvernul României pentru elaborarea noului text de lege. ROPEPCA continuă să aducă contribuţii pentru dezvoltarea generală şi îmbunătăţirea situaţiei din industria de țiței şi gaze, cu efecte de multiplicare în întreaga economie”, se specifică în declaraţia asociaţei.
„Industria țițeiului şi gazelor este cel mai important contribuitor la bugetul României, un angajator major de forţă de muncă bine plătită şi un investitor strategic în infrastructură şi tehnologie de ultimă generaţie. ROPEPCA consideră că legea redevenţelor este o lege specială care trebuie tratată cu deosebită atenţie astfel încât rezultatele aplicării ei să fie încurajarea investiţiilor în industrie, încurajarea creşterii locurilor de muncă, creşterea economică sustenabilă. Toate acestea vor avea efecte de multiplicare majore la nivelul întregii economii şi societăţi româneşti, iar o lege a redevenţelor care să ţină cont de realităţile obiective ale industriei va conduce la o industrie de ţiţei şi gaze care va avea rol de forţă motrice a întregii economii”, afirmă Michel Louboutin, preşedintele în exerciţiu al ROPEPCA.
Deasemenea, ROPEPCA precizează că va continua să prezinte Guvernului şi partenerilor instituţionali de dialog realităţile, statisticile şi prognozele specifice industriei, astfel încât o nouă lege a redevenţelor să exprime cât mai fidel condiţiile de piaţă din România şi să satisfacă deopotrivă nevoia de creştere economică a industriei, cât şi necesarul de dezvoltare a întregii economii româneşti.
„Vom continua să participăm la orice consultări iniţiate de instituţiile executive şi legislative relevante, conştienţi fiind de importanța deosebită a politicilor fiscale pentru industrie, precum şi impactul direct asupra vizibilităţii României din punct de vedere al atragerii de investiţii”, se mai arată în comunicat.