Acasă » Electricitate » Roxana Mircea, REI Group: Anul 2022 va fi anul axelor multiple de finanțare

Roxana Mircea, REI Group: Anul 2022 va fi anul axelor multiple de finanțare

19 aprilie 2022
Electricitate
Bogdan Tudorache

REI, companie specializată în realizarea de proiecte cu finanțare europeană, a pregătit în ultima perioadă dosare însumând 27 de milioane de euro, iar, în februarie, a fost finalizată o fabrică de biscuiți la Craiova, un proiect de 36 de milioane de euro, a spus Roxana Mircea, managing partner REI Group, în cadrul conferinței “Orașe inteligente – ce putem face azi”, organizate de Energynomics.

”Suntem în top 3 firme de consultanță din România, cu nouă birouri regionale și 60 de consultanți dedicați care fac doar proiecte mari de investiții. În prezent pregătim foarte multe proiecte energetice, în sectorul fotovoltaic; ne apropiem de 1.000 de proiecte”, a spus ea.

Roxana Mircea a expus câteva dintre proiectele de succes. ”Avem deja câteva centrale în cogenerare incluse în programul Infrastructură Mare. Austrotherm are două proiecte cu noi, ETI are fabrica în implementare, iar Qfort are un proiect de 20 milioane euro”. În continuare, ea anticipează o dezvoltare accelerată a sectorului materialelor de construcții. „Credem că se vor dezvolta foarte multe de astfel de fabrici în România”, a spus ea.

”Anul acesta va fi un an al multor axe de finanțare. Avem deschise axe de circa 600 de milioane euro pentru ca fabricile și hotelurile mari să-și pună panouri solare pe acoperișuri. Sesiunea este deschisă până pe 31 mai, trebuie pregătite urgent studiile de fezabilitate și cererile. Avem deschis PNRR. Vine programul POR de prin iunie. La digitalizare, prin Ministerul Digitalizării și Inovării, vom avea probabil 500 de milioane euro pe zona privată, dar vom vedea foarte mulți bani și către beneficiarii din sectorul public. Va fi un an cu destul de multe surse de finanțare, sfatul meu este să fiți informați din timp și să vă alegeți cu grijă partenerii cu care lucrați – consultanți, arhitecți, proiectanți. De asemenea, e bine să treceți și pe la bancă”, a mai spus Roxana Mircea.

DESCARCĂ PREZENTAREA ROXANEI MIRCEA

O factor important ține de faptul că în prezent există deja foarte multe termene limită de gestionat, atât referitor la fondurile europene clasice, cât și la cele disponibile prin PNRR.

Conferința “Orașe inteligente – ce putem face azi” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, Automobile Bavaria Group, Consolight, Eaton Electric, Enel X, Flash Lighting Services, LAPP Romania, Phoenix Contact, REI Group, Sixt, Signify.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *