Schneider Electric România a realizat întregul sistem de gestionare a energiei electrice al celui mai mare depozit logistic din Sud-Estul Europei, situat la km 19 al autostrăzii A1, operat de Emag.
”Fiind vorba despre o clădire cu o suprafață de 126.000 mp, cu cerințe specifice de funcționare, soluțiile propuse de Schneider Electric au răspuns unui set de nevoi ale beneficiarului, pornind de la disponibilitatea maximă a energiei electrice și reducerea timpilor de întrerupere, până la monitorizarea consumurilor în vederea reducerii eventualelor pierderi. Depozitul, extrem de tehnologizat, îi permite beneficiarului să asigure un timp și mai scurt pentru livrarea comenzilor pe care le primește.
Colaborând strâns cu constructorul depozitului, societatea Baupartner Construct și înțelegând valoarea timpului și importanța menținerii costurilor fixe la un nivel cât mai scăzut, Schneider Electric a reușit să valorifice performanțele soluției EcoStruxure, inclusiv gradul avansat de digitalizare pe care aceasta îl permite”, susțin oficialii Schneider.
”Am ajuns să prețuim tot mai mult în ultima vreme automatizarea și digitalizarea și să le înțelegem beneficiile, nu numai pe cele economice, dar și pe cele care vizează ușurința în utilizare”, a spus Lucian Enaru, Director General Schneider Electric România și Republica Moldova. ”În special pentru asemenea centre logistice, care asigură servicii cu limite de timp drastice, digitalizarea instalațiilor electrice este extrem de importantă; ea sprijină activitățile de întreținere și reduce riscurile de întreruperi neplanificate în alimentarea cu energie electrică. Am fost privilegiați, în această situație, să avem un dialog comun atât cu beneficiarul cât și cu constructorul, cu toții înțelegând că pentru ca o construcție nouă de asemenea amploare să fie viabilă o perioadă lungă de timp, trebuie să privim în viitor atunci când o echipăm”.